Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Rodiče nechali děti bez dozoru
Hlídka strážníků Městské policie Děčín si při hlídkové činnosti v městské části Podmokly v sobotu okolo třetí hodiny ranní všimla skupinky dětí, které jezdily na koloběžce uprostřed vozovky. Nejmladšímu dítěti bylo teprve pět let. Celá věc byla hlídkou zadokumentována a předána odboru sociálně právní ochrany dětí k dalším úkonům.

Před jízdou pil řidič alkohol
Zhruba ve tři hodiny odpoledne si hlídka všimla špatně zaparkovaného vozidla v ulici Ruská v městské části Podmokly. Při bližší kontrole vozidla se dostavil muž, který hlídce sdělil, že vozidlo řídil a kvůli poruše ho odstavil. Dále hlídce uvedl, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění a před jízdou požil alkoholické nápoje, zhruba tři vodky a čtyři piva. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která provedla orientační dechovou zkoušku s výsledkem téměř dvě promile alkoholu a celou věc si následně převzala k dalším úkonům.

Mladík rozbil okno u úřadu
Na městskou policii Děčín se obrátila žena, která oznámila rozbití okna u finančního úřadu neznámou osobou. Strážníky, kteří během krátké chvíle dorazili na místo, kontaktovala oznamovatelka a předala jim krátký popis pachatele. Hlídka následně prověřila okolí a na Masarykově náměstí zadržela muže, který popisu odpovídal. Tento se při rozhovoru s hlídkou ke skutku přiznal. Své jednání odůvodnil tím, že měl neshody s přítelkyní. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala k dalším úkonům.

Opilec se pokusil zaútočit na hlídku
V neděli v podvečer přijala městská policie oznámení, které se týkalo mladého muže, který v ulici Divišova u bytového domu zvoní na všechny zvonky. Okamžitě na místo vyrazila hlídka strážníků, která zjistila, že zde doopravdy k takovému jednání ze strany muže dochází. Muž byl hlídkou vyzván, aby svého jednání zanechal. Muž na výzvu nereagoval a proto byl strážníky opakovaně vyzván, aby upustil od protiprávního jednání se slovy „jménem zákona“ s výstrahou, že bude použito donucovacích prostředků. Ani po tomto se muž neuklidnil a naopak začal hlídku vulgárně urážet a dokonce se pokusil jednoho strážníka udeřit pěstí do obličeje. Vzhledem ke svému agresivnímu chování, byl muž za použití donucovacích prostředků sveden k zemi. Teprve potom se muž uklidnil a s hlídkou začal spolupracovat. Poté byla celá věc zadokumentována a pro podezření z přestupkového jednání předána příslušnému správnímu orgánu.

Za odložení odpadu hrozí muži vysoká pokuta
Ve čtvrtek v odpoledních hodinách přijala městská policie oznámení, které se týkalo muže, jenž v městské čtvrti Bynov vynáší z bytu odpad a skládá jej za popelnice před domem. Na místo se ihned dostavila hlídka strážníků, která nalezla muže, který se měl protiprávního jednání dopouštět. Tento hlídce sdělil, že skutečně odpad z bytu vynesl on a že do deseti minut přijede vozidlo, které nepořádek z místa odveze. Jelikož si hlídka všimla, že odpad byl za sběrnými nádobami umístěn tak aby nebyl vidět, rozhodla se na místě setrvat do příjezdu vozu. Když ve slíbený čas vůz na místo nedorazil, byl muž poučen, že vše bude zadokumentováno a podezření ze spáchání přestupku postoupeno k dořešení příslušnému správnímu orgánu, což strážníci následně učinili.

Zdroj: MP Děčín