Rubriky
Sport Zprávy

Děčínská via ferrata na Pastýřskou stěnu zažije jedinečný závod

První čtyřiadvacetihodinový nonstop závod HOTROCK VIA FERRATA CHALLENGE 2019 se bude konat v Děčíně. Jedná se o vůbec první ročník závodu svého druhu na světě. Jeho cílem je vylézt za 24 hodin co nejvíce ferrat. Hodnotí se počet vylezených cest s jejich obtížností. Startovat je možné buď jako jednotlivec, nebo ve dvoučlenném či čtyřčlenném týmu.

Via ferratový závod odstartuje v pátek 27. 9. 2019 v 19 hodin a jeho konec bude o den později v sobotu 28. 9. v sedm večer. Po vyhlášení výsledků bude následovat after party. V případě nepříznivého počasí se akce přesune na 4. až 5. října.

Zaregistrovat se do této jedinečné výzvy můžete na webu www.viaferrata-challenge.com, kde najdete i propozice závodu. Pozor, on-line registrace je možná do 25. září a kapacita účastníků je omezená.

Informace pro pro ostatní uživatele via ferraty
Během 24 hodin, kdy bude probíhat závod, bude uzavřeno a vyhrazeno pouze pro závodníky deset via ferrat. Pro veřejnost budou přístupné pouze tyto via ferraty: 11 – Dráteník, 12 – Vzdušný balet, 13 – Memento HTW 14 – Rock Empire a 15 – Pivovarská. Jako nástupová trasa bude volně otevřená cesta úplně vlevo (při pohledu čelem na skalní útvar).

Zdroj: Magistrát města Děčín