Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Utekl i s telefonem
DĚČÍN – V průběhu prvního březnového víkendu policisté obdrželi dvě oznámení, která se vztahují k mobilním telefonům. K oběma případům došlo v časných ranních hodinách. Majitel mobilního telefonu zn. Samsung S 8+ byl v sobotu v časných hodinách osloven neznámým mužem, který jej požádal o zapůjčení jeho telefonního aparátu. Smělý lapky využil jeho dobrotivosti, zavolal si a k jeho vrácení se už neměl.  V mžiku se dal na útek a zaskočenému oznamovateli nezbylo, než kontaktovat policisty a oznámit jim čerstvou újmu v hodnotě převyšující deset tisíc českých korun. Noční incident prověřují děčínští policisté s ohledem na přečin krádeže.

Povedlo se!
DĚČÍN – O den později děčínští policisté čelili dalšímu oznámení možného přečinu krádeže. V neděli třetího března se na ně obrátil vlastník černého Samsungu S8, který o něj přišel na blíže nezjištěném místě v Děčíně. Po sečtení všech chybějících položek, včetně pouzdra a SIM karty, se společně s muži zákona dopočítali částky šestnácti tisíc českých korun. O pár hodin se na policejní služebně objevil znovu. Tentokrát s příjemnější zprávou. Svůj telefon si nakonec nalezl sám pomocí svého operátora a zjištěných souřadnic. Svou roli sehrála také ochota nálezce, který mu jeho mobilní telefon odevzdal, a tak si odnáší především cennou zkušenost.

Zmizely sekačky
DĚČÍN – Podmokelští policisté byli letos v sobotu druhého března přivoláni do Slepé ulice v Děčíně, odkud se z kůlny v zahrádkářské kolonii ztratilo zahradní nářadí v celkové hodnotě devíti tisíc českých korun. Majitel věcí postrádá zahradní sekačky, a tak se policisté vzápětí pustili do prověřování všech okolností možného přečinu krádeže.

Vybílená kůlna
RUMBURK – K možnému vloupání do kůlny vyjeli také policisté v severní části děčínského okresu. Z dřevěné kůlny u rekreačního objektu ve Starých Křečanech na Rumbursku zmizely v rozmezí posledních dvou měsíců dva dopravní prostředky a sekera. Při ohledání napadeného objektu vyšlo najevo, že chybí motocykl zn. Simson s registrační značkou a moped zn. Babeta. Škoda se pohybuje na hranici šestnácti tisíc českých korun. Nedávný případ prověřují s ohledem na možný přečin krádeže.

Žula ve hře
VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté pátrají od třetího března letošního roku po žulových kamenech, které zmizely v průběhu letošní druhé poloviny února ze dvora rekreačního objektu v chatové oblasti Lipová. Majitelka jejich ztrátu ocenila na osm tisíc tři sta českých korun. Dvůr byl volně přístupný, což smělost neznámého lapky zřejmě ještě více podnítilo. Nemilou událost ve služebním obvodu prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Chybí plato vajec
VARNSDORF – Plato vajec stálo neznámému lapkovi za napadení odstaveného osobního automobilu. Majitelka vozu zn. Ford Ka  se letos v pátek 1. března ráno shledala s rozbitým oknem u svého auta, které odstavila v Edisonově ulici. Při zjišťování základních informací možných přečinů krádeže a poškození cizí věci vyšlo najevo, že plato vajec v hodnotě 150,- Kč zastínilo rozbité okno, jehož oprava může oznamovatelku vyjít až na pět a půl tisíce českých korun.

Cílem bylo palivo
VARNSDORF – Místním strážcům zákona skončily pod jejich drobnohledem dva napadené nákladní vozy, ze kterých na přelomu letošního února a března v Karlově ulici ve Varnsdorfu zmizela motorová nafta. Z napadených nádrží zmizelo téměř pět set litrů pohonných hmot, odpovídající částce 14.800,- Kč. Oprava nádrží majitele napadených vozů může vyjít na 2.600,- Kč. Oznámenou nepříjemnost šetří s ohledem na možný přečin krádeže

Děčín 5. března 2019
nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín