Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští padli ve Vrchlabí a sezóna pro ně skončila

Hokejisté Děčína ve třetím duelu série bojovali ve Vrchlabí až do konce, kdy prohrávali o jednu branku. Při hře bez brankáře však inkasovali rozhodující vrchlabský gól na 3:1 a série se Stadionem tak skončila. Nezbývá, než Vrchlabí pogratulovat k postupu do semifinále a Medvědům poděkovat za sezónu.

Skóre na vrchlabském zimním stadionu se měnilo už v páté minutě, když se přesně trefil TOMÁŠ JIRKŮ, jenž poslal Stadion do vedení – 1:0. V osmé minutě se dostal do dobré šance Kordule, ale Soukup jeho pokus vyrazil do bezpečí. V polovině první části hry se do akce dostal Petráš, který obešel tři hráče, před Soukupem ale neuspěl. V závěru pak měli domácí velký tlak před brankou Děčína, ale Medvědi ho ustáli i díky přesným zákrokům Lukáše Lavingera. Po první části hry se tak do kabin šlo lépe domácím, kteří měli jednobrankový náskok.

Na začátku prostředního dějství si Martin Tůma nebezpečně sjel před Soukupa, svým pokusem ale jeho branku minul. V jedenácté minutě měli hosté dvě velké šance, Drašar ani Tůma ovšem znovu neuspěli a Medvědi se tak vyrovnání nedočkali. O chvilku později pak udeřili opět domácí. JAN BERGER prostřelil Lavingera z levého kruhu a Vrchlabí tak mělo náskok o dva góly – 2:0. Chalupa se ještě na konci druhé třetiny dostal do úniku před Lavingera, puk poslal jen vedle jeho branky.

V pětačtyřicáté minutě se Medvědi dočkali své první branky a dostali se Stadionu na dostřel jediné branky. ZDENĚK PETRÁŠ dotlačil puk za Soukupa a Děčín byl zpátky ve hře – 2:1. O chvíli později mohlo být dokonce vyrovnáno, když se mezi tři tyče trefil Tůma. Jenže ten kotouč do branky domácího celku dopravil kopnutím bruslí a gól tak nemohl být uznán. V šestapadesáté minutě opět nebyli Děčínští daleko od vyrovnání. Martin Tůma orazítkoval břevno Soukupovy branky. Dvě minuty před koncem třetí periody měli Medvědi k dispozici přesilovou hru. Zkusili tedy hru se šesti bruslaři v poli. Domácí poslali puk do středního pásma, kde si ho převzal ŠTĚPÁN MATĚJČEK a dovezl ho do zcela prázdné děčínské branky – 3:1. Domácí tak touto brankou stvrdili postupo do semifinále play-off, Medvědům naopak skončila sezóna.

HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 3:1 (1:0; 1:0; 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Jirků (Půlpán A., Matějček), 32. Berger (Matějček, Havránek), 60. Matějček (Soukup) – 45. Petráš (Volráb)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Černohorský, Kaltenböck (A), Loukota, Zukal, Vaněk, Mareš, Procházka – Zajan, Drašar, Volráb (C), Tůma, Faigl, Petráš, Kordule, Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín