Rubriky
Sport Zprávy

UNION BASKET SPORT CLUB GRAZ VS BK ARMEX DĚČÍN

Graz se v prvním utkání v Děčíně uvedl výborným prvním poločasem, který hostující trenér Šporar zhodnotil jako vůbec nejlepších 20 minut týmu za poslední dva roky. Rakouský celek nicméně prohrál v Děčíně desetibodovým rozdílem a zatím je bez výhry na posledním místě skupiny A bez nároku na postup do další fáze Alpe Adria Cupu. Jak bylo vidět už v ARMEX Sportcentru, tým ze Štýrského Hradce se opírá především o hru cizinců, tedy tria Američanů a srbského pivota Nikoliče. V Děčíně se v dobrém světle uvedl také sedmadvacetiletý Rakušan Maresch.

Ve druhém největším městě Rakouska čeká Válečníky zbrusu nové domácí prostředí, v němž USBC od této sezóny hraje své duely. Raiffeisen Sportpark je moderní multisportovní areál s velkým rozdělitelným hlavním kurtem s kapacitou 3.000 diváků, dalšími třemi tělocvičnami, posilovnou či konferenčním sálem. Akce pořádané v jeho prostorách jsou různorodé a nejedná se pouze o vrcholový sport. Jeden ze svou zápasů sehrál Graz také ve starší Unionhalle (s Körmendem ve Sportparku 71:84 a s Levicemi v Unionhalle 76:81). Domácí celek navíc připravil ve spolupráci s ženským klubem na úterý 4.12. pro basketbalové příznivce dvojitou zápasovou porci! Za jednu cenu 10,- Eur mohou vidět jak zápas Středevropské ligy domácích žen proti brněnským Žabinám, tak utkání Alpe Adria Cupu USBC proti Válečníkům – to je důvodem pro pozdní start.

V základní skupině A Alpe Adria Cupu má každý tým odehrané čtyři zápasy. Děčín a Körmend s bilancí 3 – 1, Levice 2 – 2 a Graz 0 – 4. Zbývají tedy odehrát ještě další čtyři utkání, v nichž Patrioti v Levicích hostí Körmend (11.12.) a Graz (18.12.). Mezitím sehrají Válečníci svá dvě klání v Rakousku (4.12.) a na horké maďarské půdě (5.12.). Těžká skupina má tedy zajímavý průběh a rozuzlení může přinést různé varianty. Děčín se vydá na dvojzápasový výjezd v začátku prosince s končící reprezentační přestávkou a pro udržení postupových nadějí musí získat alespoň jednu výhru. Naopak pro jistotu dalších bojů musí vyhrát duely oba.

NÁZOR BK DĚČÍN

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Jak v Grazu, tak Körmendu nás čekají těžká utkání, ve kterých budeme bojovat o postup do další fáze poháru AAC. Co lze očekávat od obou soupeřů? Myslím, že to, co jsme viděli v Děčíně, bude v jejich domácím prostředí ještě umocněno a nositele hry, americké hráče, budou zdatně doplňovat ostatní. Především v útočné fázi ukázaly oba celky, že mají dostatek talentu, dovednosti a basketbalové inteligence, kterými nás dostatečně prověřili. Takže se musíme připravit hlavně mentálně, protože při našich venkovních utkáních to bývá alfou a omegou našich výkonů.“
Tomáš Pomikálek, křídlo BK ARMEX Děčín: „Čekají nás dvě těžká venkovní utkání, která pro nás budou velmi důležitá k postupu a také k lepšímu umístění při případném postupu, což je samozřejmě naši prioritou. Není tu o čem mluvit, budeme muset předvést naše nejlepší výkony, abychom dosáhli svého cíle.“

KOMENTÁŘ K SOUPEŘI

Pořadí sk. A
1. Děčín        3     1     317:311    7
2. Körmend   3     1     361:308    7
3. Levice       2      2    327:326    6
4. Graz          0     4     292:352    0

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta