Rubriky
Firmy Zprávy

Společnost Constellium slavnostně otevřela novou výrobní halu

Společnost Constellium dne 3. 10. 2018 slavnostně otevřela novou halu na výrobu hliníkových dílů pro významného partnera v automobilovém průmyslu.

Za účasti primátorky Děčína, vedení Hospodářské komory, dodavatele stavby, studentů partnerských středních škol a vedení společnosti Constellium byl slavnostně zahájen provoz výrobní haly, kde se v plně automatizovaném procesu obrábí hliníkové díly pro automobily.

„Jsem ráda, že v našem městě působí takové společnosti, jako je Constellium. Nové pracovní příležitosti, moderní a čisté výrobní prostory, výborná spolupráce s městem, odbornými středními školami a zejména skvělá propagace našeho regionu. Za to vše chci jménem našeho města poděkovat a popřát společnosti Constellium a vlastně i nám všem, aby se jí i v budoucnu dařilo tak, jako dosud“, řekla primátorka města Děčín paní Marie Blažková.

„Od roku 2005, to je již 13 let naše společnost v rámci výroby také opracovává u nás lisované polotovary. Když objem této výroby překonal hranici 4 tisíc tun výrobků ročně, rozhodli jsme se pro vybudování nové haly, kterou dnes slavnostně otevíráme. Nejnovější CNC obráběcí stroje a plně automatizovaný proces. To je cesta, kterou jsme se vydali, a je to z našeho pohledu jediná správná cesta, kdy můžeme konkurovat zahraničním výrobcům. Do automobilů světových značek se dnes montují díly, které byly vyrobeny u nás, v našich výrobních halách. Už dávno nejsme pouze dodavatelem hliníkových polotovarů, ale dnes jsme i významným dodavatelem na tisíciny milimetrů opracovaných finálních výrobků z nové výrobní skupiny naší společnosti, kterou jsme z podstaty věci nazvali Finalizace“, řekl ředitel společnosti Constellium Jiří Palma.

Vedení společnosti v rámci slavnostního otevření provedlo všechny zúčastněné po jednotlivých pracovištích a zejména studenti partnerských středních odborných škol se zajímali o nové, moderní technologie a možnosti zaměstnání. Zajímavá diskuze po slavnostním otevření probíhala i s vrcholnými zástupci Hospodářské komory.

Děčín 4. 10. 2018