Rubriky
Kultura Sport Zprávy

Do Děčína se sjedou Sokolové z celého kraje

Krajský sokolský slet se bude po šesti letech konat opět v Děčíně. V sobotu 2. června sportovci obsadí basketbalovou halu a předvedou celkem jedenáct skladeb pro různé věkové kategorie, od dětí až po dospělé a seniory. Dvě skladby už mohli lidé vidět při zahájení turistické sezóny na děčínském Smetanově nábřeží. Do trénování na slet se zapojily stovky sportovců z celého Ústeckého kraje.

„Velmi mě těší, že Děčín, rodné město zakladatele Sokola Miroslava Tyrše, bude opět hostit tak významnou sportovní akci. Děčínský slet je generálkou na velký XVI. všesokolský slet, který se koná na začátku července v Praze,“ zdůrazňuje jednatelka a náčelnice děčínské župy Severočeské – Novákovy Dagmar Toncarová. Cílem setkání je sladit jednotlivé organizace v jeden sehraný a perfektně fungující celek, ve kterém vyniknou všechny efekty pódiových skladeb.

Sportovní svátek v Děčíně vypukne nejdříve slavnostním průvodem městem a následným přesunem do basketbalové haly. „Budeme moc rádi, když se k nám obyvatelé Děčína přidají a společně s námi oslaví tak významný den. Navíc svou přítomností podpoří všechny vystupující,“ dodává náčelnice.

Pro některé účinkující se bude jednat o úplně první vystoupení na veřejnosti. Skladby nacvičují už i tříleté děti! „Naštěstí všechny sokolské skladby jsou vytvářené zábavnou a hravou formou, které baví i naše nejmenší,“ usmívá se Dagmar Toncarová, která sama je autorkou už mnoha sokolských skladeb. Děti během cvičení často využívají barevné cvičební pomůcky vyrobené speciálně pro ně.

Krajský sokolský slet v Děčíně se koná pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a primátorky města Marie Blažkové.

XVI. všesokolským sletem se Sokolové připojují k oslavám 100 let od založení republiky.

-aš-

Zdroj: Magistrát města Děčín