Rubriky
Sport Zprávy

Do Děčína přijede další nováček – Letňany

Druhá hokejová liga pokračuje ve středu 27. 9. 2017 pátým kolem a v jeho rámci přivítají hokejisté Děčína na svém ledě dalšího nováčka, a sice pražský tým HC Letci Letňany.

Děčínští hokejisté mají za sebou čtyři duely, ve kterých neztratili ještě ani bod. V tabulce druhé ligy jsou tak stále na prvním místě se ziskem dvanácti bodů a dnes by rádi přidali další výhru, aby svou úspěšnou šňůru nepřekazili. Naposledy sehráli duel v Sokolově, který byl ze všech soupeřů, se kterými Medvědi dosud odehráli utkání, nejsilnější. Jenže Děčínští v Sokolově nedali šanci ani místnímu Baníku a zvítězili 4:1. Zatím tedy vládnou druhé lize ve skupině Západ a uvidíme, zda tato kladná bilance potrvá i po středečním utkání s pražskými Letňany.

Hosté jsou nováčkem nového ročníku ve druhé lize, kam historicky poprvé postoupili od jejich vzniku v roce 2001. Klub se nejprve soustředil na mládežnické kategorie a až v roce 2012 také na mužský hokej. O pět let později pak vstoupil do třetí nejvyšší soutěže. V premiérovém ročníku třetí nejvyšší soutěže jsou Letňany na devátém místě se ziskem tří bodů, když si hokejisté tohoto celku připsali jednu výhru a tři prohry. Ovšem vítězství zaznamenali proti silnému Vrchlabí. Prohry přišly z Kobrou, Jabloncem a Trutnovem. Dnes by Letci rádi přidali další body do sbírky a na led Děčína nejedou s odevzdanou náladou. Medvědi to proti houževnatému týmu nebudou mít vůbec jednoduché.

Co se vzájemných utkání týče, v historii druhé hokejové ligy se oba celky spolu nikdy neutkaly. Letos to tedy budou jejich první vzájemná klání a pro oba to bude jedna velká neznámá. Uvidíme, zda Děčín potvrdí roli favorita a lídra a připíše si další výhru, nebo zda hosté naopak seberou jako první Medvědům nějaké ty body. Čeká nás tak jistě zajímavý duel, nenechte si ho proto ujít.

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 27. 9. 2017 v 18. hodin a všichni jste do hlediště srdečně vítání. Doufáme, že přijdete v hojném počtu.

Online přenos:HC Děčín – HC Letci Letňany

Vendula Zdražilová, HC Děčín