Rubriky
Sport Zprávy

Série pokračuje, Děčín doma porazil Letňany

Pátým duelem pokračovala druhá hokejová liga ve středu 27.9.2017, kdy hokejisté Děčína přivítali na svém ledě druhého nováčka ve skupině Západ, a sice pražské Letňany. A popáté za sebou brali tři body, tentokráte za výhru 5:1.

Medvědi mohli jít už ve třetí minutě hry do vedení. Před brankou hostů byl ve střelecké pozici faulován Tomáš Faigl a hlavní sudí pak nařídil trestné střílení. To ale děčínský útočník neproměnil, z pravé strany Pírse neprostřelil. O chvíli později pak ujel ve vlastním oslabení Roman Navarra, jeho blafák ovšem zlikvidoval Pírs a v krátkém sledu po sobě si tak připsal další přesný zákrok. Děčínští i nadále tlačili na pilu před letňanskou klecí, ale obrana Letců byla pozorná. Sami hosté se pak dostali do přečíslení, Tomáš Chvála ovšem svou slibnou střelu poslal jen vedle domácí klece. Ve třinácté minutě se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Nejprve branku Děčína orazítkoval svou střelou Petr Havlůj a následně hned na druhé straně udeřili Medvědi. ROMAN NAVARRA se zblízka dokázal prosadit a David Pírs musel lovit poprvé puk ze své sítě – 1:0. V závěru první třetiny měli hosté velkou šanci na srovnání stavu, ale Tomáš Dyrynk natřikrát nevyzrál na Lukáše Lavingera.

Po prvním dějství vedli hráči Děčína o jednu branku a hosté tak drželi s Medvědy krok. Jenže úvod druhé části hry patřil domácím. V jednadvacáté minutě zužitkoval přihrávku od Jana Kaltenböcka DANIEL VOLRÁB a zvýšil na 2:0. O sedmnáct vteřin po druhé děčínské trefě se prosadil v pěkné kombinaci s Tomášem Faiglem LUKÁŠ SLADKOVSKÝ, jenž dostal od prvně jmenovaného nabito před odkrytou letňanskou klec a bez větších potíží do ní puk zasunul – 3:0. V pětadvacáté minutě pak přesilovku využil DANIEL VOLRÁB, jenž přetavil přesnou přihrávku od Jaroslava Haška už ve čtvrtý gól – 4:0. Hosté se několikrát snažili o snížení, ale před Lavingerem neuspěli. Po druhé třetině tak na ukazateli skóre svítil stav 4:0.

Další velká šance Medvědů se zrodila v osmačtyřicáté minutě. Michal Oliverius se proháčkoval do útočného pásma, tam poslal kotouč na volného Martina Baránka a ten z vrcholu pravého kruhu trefil jen vyrážečku Davida Pírse. Hosté se své první branky nakonec dočkali, ve třiapadesáté minutě překvapil Lukáše Lavingera svou nenápadnou střelou LUKÁŠ LOJKA a připravil ho tak o čisté konto – 4:1. Dvě minuty před koncem třetí třetiny se hosté pokusili o powerplay a hráli tak s prázdnou brankou. Jenže DANIEL VOLRÁB se ve vlastním pásmu zmocnil kotouče, nabruslil si do středního pásma a odtud pak svou střelou trefil opuštěnou letňanskou svatyni – 5:1. Zpečetil tak nejen výhru svého celku, ale také zároveň zkompletoval svůj hattrick. Medvědi se tak radovali popáté za sebou a jsou dosud jediným celkem, který neztratil ani bod.

HC Děčín – HC Letci Letňany 5:1
(1:0; 3:0; 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Navarra (Oliverius, Baránek), 21. Volráb (Kaltenböck), 23. Sladkovský (Faigl, Loukota), 25. Volráb (Hašek), 59. Volráb – 53. Lojka (Novák)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Málek, Chmel, Kaltenböck, Balcar, Loukota, Michajličenko – Hašek, Volráb, Zajan – Baránek, Navarra, Oliverius – Faigl, Vacek, Sladkovský – Kopta, Chovanec, Chmelař

Vendula Zdražilová, HC Děčín