Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoNašli pachatele i odcizené věci
VARNSDORF – Během prvních prosincových dní došlo v Dolním Podluží k odcizení různého železného šrotu. Ten si jeho majitel společně s motorovou sekačkou uskladnil do bývalého výběhu pro psy na svém pozemku. Když zjistil, že mu chybí věci v hodnotě necelých třinácti tisíc korun českých, obrátil se na zdejší policejní inspektory, kteří odcizený majetek nalezli ve varnsdorfské sběrně surovin na ulici Svatopluka Čecha. Včerejšího dne bylo ústy místních strážců zákona sděleno podezření jednačtyřicetiletému muži, kterému tím hrozí až tříletý trest odnětím svobody.

Ach ten internet!
RUMBURK – Zima udeřila a zákazník internetového nákupního portálu se kotle nedočkal. V polovině června letošního roku si skrze internetový obchod objednal kotel. Zaplatil dvacetitisícovou zálohu a vyčkával pár měsíců, zda.li přece jenom kotel nedorazí. Nedorazil. Prodejce přestal reagovat na telefonické a e-mailové urgence, a tak se podvedený zákazník obrátil na rumburskou policii, která se do podivného obchodu vložila. Pokud se ukáže, že obchodník jen zneužil důvěřivosti nakupujícího, může se na konci šetření sejít i s přečinem podvodu.

Že by podvod?
HŘENSKO – Brouzdal po aukru a šestnáctého listopadu ho zaujal nabízený notebook Acer. Prodávající požadoval za nabízený model šest tisíc tři sta padesát korun českých. Zákazník z Růžové u Děčína poslal peníze bezhotovostním převodem na uvedený účet, leč slíbené zboží do dnešního dne nedorazilo. A tak se obrátil na policisty z Obvodního oddělení policie ve Hřensku, kteří se podívají na všechny okolnosti podezřelého chování. V případě zjištění podvodu a jejího pachatele poputuje spis k rukám soudce.

Plameny pozřely půdu
DĚČÍN – Zahořela opuštěná budova vlakového nádraží. Včera desátého prosince krátce po půl čtvrté odpoledne zasahovali děčínští hasiči za asistence děčínských policistů v ulici 17. Listopadu. Ve správní budově se nacházeli tři osoby bez domova, kteří byli evakuování bez zranění. Příčinu požáru určí během probíhajícího vyšetřování odborníci z řad hasičských techniků. Na místě přítomná zástupkyně českých drah vyčíslila škodu na předběžných sto padesát tisíc korun českých. Případ je evidován policisty z děčínského železničního oddělení.

Chtěli ji zpeněžit
KRÁSNÁ LÍPA – Předposlední listopadový den byl jako stvoření pro krádež vany. K té došlo na Kostelním Vrchu v Krásné Lípě rukama partičky tří vykutálených nenechavců. Trojice pachatelů vklouzla na pozemek zahradní chatky v zahrádkářské kolonii, odkud odnesli volně odloženou železnou vanu. Majitel ji ohodnotil na pět set korun českých. Policisté pro změnu ohodnotili jednání pachatelů. Dva výtečníci byli předáni k dořešení na místní městský úřad, jelikož se dopustili majetkového přestupku. Třetí, devatenáctiletý mladík bude řešen před soudem ve zkráceném přípravném řízení pro přečin krádeže.

Rušil noční klid
VARSNDORF – Hlídka varnsdorfských strážníků byla v neděli devátého prosince za časných ranních hodin povolána k narušování veřejného pořádku, ke kterému mělo docházet na ulici Mozartova. Na místě události se nacházelo několik výtržníků kopajících do oplocení domů, proto byli vyzvání přítomnými strážci zákona k prokázání totožnosti. Jeden z nich odmítl, navíc projevoval značnou nespokojenost s jednáním protistrany, a tak byl v zápětí převezen na místní policejní oddělení. Místní policisté ho nejen ztotožnili, ale i zadrželi pro jeho opilost. Neposlušný návštěvník policejní cely byl propuštěn na svobodu v půl jedenácté ráno. Navíc bude řešen místními úřady pro překročení přestupkového zákona.

Nespěte ve vlaku!
DĚČÍN – Cestující jedoucí vlakem Metropol z železniční stanice Břeclav do stanice Děčín přišel během svého pondělního cestování o své věci. Když v pondělí desátého prosince 2012 vystoupil na hlavním nádraží, zamířil na zdejší policejní oddělení, kde svou ztrátu svěřeného notebooku společně s dalšími věcmi oznámil. Odcizené věci patřících do majetku Městského divadla Děčín. To škodu vyčíslilo na osmadvacet tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají děčínští policisté z železničního oddělení policie.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín