Rubriky
Zprávy

V Zoo Děčín startuje ekologický únor

S nabídkou nejen pro školy nyní přichází děčínská zoologická zahrada. Tématicky zaměřený blok aktivit s názvem Ekologie pro všechny odstartuje 1. února vyhlášením soutěže ve tvorbě modelu zoo z tříděného odpadu, od 6. února pak nabídne návštěvníkům opět po roce ohlédnutí za dalším ročníkem filmového festivalu Ekofilm 2011.
Soutěž je určená pro všechny typy škol, přičemž každá třída nebo kolektiv do 25 dětí může přihlásit pouze jeden model. Při výrobě modelu zoo lze použít více různých materiálů tříděného odpadu a velikost výtvoru je omezena na rozměr 1×1 m. Na tvoření budou mít kolektivy téměř dva měsíce času, uzávěrka soutěže je ve středu 28. března 2012, přičemž tento den je posledním možným pro doručení modelu do zoo. Vyhodnocení soutěže pak proběhne na akci Otvírání sezóny aneb Jarní úklid 31. března od 14 h v Zoo Děčín. A o co se soutěží? Výhrou bude volný vstup vítězné třídy do zoo, prohlídka zákulisí, možnost krmení vybraných druhů zvířat + suvenýr v podobě odlitku stopy medvěda grizzly.
Zajímají vás filmy s ekologickou tématikou? Pokud ano, pak právě pro vás bude vhodná další akce, kterou zoo v rámci ekologického února připravuje společně s Ministerstvem životního prostředí ČR. Kdo si najde v termínu od 6. do 24. února cestu do Expozice Rajské ostrovy, ten se může těšit na ohlédnutí za 37. ročníkem filmového festivalu Ekofilm 2011. Po předchozím objednání zde bude možné shlédnout mnoho zajímavých záběrů, nabídka je určena základním i středním školám, školním družinám, zájmovým klubům apod. Objednávat se lze již v tuto chvíli na tel. 412 531 164 nebo e-mailu: zooskola@zoodecin.cz. Promítání filmů je zdarma, platí se pouze běžné vstupné do expozice. Popis a informace k jednotlivým filmům festivalu lze najít na www.ekofilm.cz, Zoo Děčín bude mít k dispozici jen omezenou nabídku snímků, po jejich upřesnění bude seznam filmů k dispozici také na www.zoodecin.cz.
Pro děti z MŠ a případně i pro mladší školáky je jako alternativa připraveno „Setkání se zvířátky“. Podmínky, místo i termín konání jsou stejné. I tady platí, že je třeba se předem objednat, akce je zdarma, hradí se jen vstupné do expozice. Setkání se zvířátky je asi hodinová ukázka kontaktních zvířat ZooŠkoly a přírodnin, doplněná hraním a povídáním o nich.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.