Rubriky
Zprávy

Mladí lidé z děčínských středních škol se zapojují do dobrovolnictví

V rámci projektu „Klíče pro život“oslovilo Dobrovolnické centrum Slunečnice, o.s. formou besed o dobrovolnictví studenty děčínských středních škol (Gymnázium, Evropská obchodní akademie, Střední zdravotnická škola).

Hlavním cílem tohoto programu je nejen informování mladých lidí o dobrovolnické činnosti a jejím přínosu pro ně samotné i celou společnost, ale především uvědomění si celospolečenské odpovědnosti k sociálně slabším a získání neocenitelné praxe, při níž se nenásilně mohou učit překonávat vlastní omezení a zábrany a brát druhé lidi v jejich přirozenosti takové, jací jsou, bez jakýchkoliv podmínek a s úctou. Proškolení dobrovolníci se zapojují do různých praktických programů jak s lidmi s mentálním postižením, tak s dětmi ze sociálně slabších rodin či se seniory.“Už půl roku doučuji chlapečka z 1.třídy a baví nás to oba dva, vždy  mi největší radost udělá další jednička.“ říká jedna z dobrovolnic ze Slunečnice, o.s.

V pátek 16. 12. od 12 hodin proběhne ve Slunečnici, o.s. velké školení dobrovolníků, kteří budou proškoleni například v oblastech problematiky života lidí s postižením, komunikace, řešení konfliktů  a v oblastech dobrovolnického zákona.

 

Kateřina Minden
Slunečnice o.s.