Rubriky
Sport Zprávy

Zápas v Mostě předčasně ukončen

K poslednímu zápasu nadstavby zajížděli děčínští hokejisté do Mostu. Utkání mezi týmy z regionu začalo tradičně, a to brzkými góly, po kterých se však Medvědi rychle oklepali, a ještě v téže třetině otočili vedení na svou stranu. V prostředním dějství se oba celky prosadily ještě jednou. To bylo ale vše, protože duel byl za stavu 4:3 pro Děčín ukončen z důvodu malého počtu domácích hráčů. Grizzly by tak měli ze souboje ukořistit 3 body, což vzhledem k výhře Příbrami nad Vrchlabím znamená, že v tabulce skončí na 5. místě a v play-off narazí po roce opět na Letňany. Osmifinálová série hraná na tři vítězná klání startuje 12. března v hlavním městě.

Lepší start do utkání měl Most. Hned v první minutě přebruslil obránce Vladimír Kýhos a střelou mezi betony otevřel skóre zápasu – 1:0. V čase 4:26 se domácí radovali podruhé, Marek Havlík po vyhraném vhazování vyslal bombu do horního rohu brány – 2:0. Medvědi se dočkali snížení za minutu a půl, Jan Zedek táhlou ranou v přesilovce vymetl pavučiny za Lukášem Hosnedlem. V čase 9:38 už bylo vyrovnáno, Nikolaj Parshakov z otočky vypálil, gólman stačil jeho pokus vyrazit jen k připravenému Janu Smolovi a ten uklidil puk do sítě – 2:2. V čase 14:32 Grizzly otočili vedení na svou stranu. Jan Smola nabral neskutečnou rychlost, dostal se až k brance, přihrál na druhou stranu Davidu Černému, který bez problému dopravil kotouč do klece – 2:3. V 18. minutě se ocitl zcela sám před brankářem Bohuslav Nowák, ale jeho šance skončila na břevně a k následné dorážce už se nedostal.

V čase 24:15 bylo po faulu na Ivana Řehoře nařízeno trestné střílení, které sám faulovaný proměnil – 3:3. Ve 26. minutě i v té následující nevyužili Grizzly dvojnásobnou početní výhodu. Ve 28. minutě vyslal nepovedenou přihrávkou domácí útočník do úniku Jana Smolu, jehož následný blafák skončil v lapačce Hosnedla. Druhou nabídnutou přesilovku 5 na 3 už Medvědi proměnili. Dominik Kučera si vyměnil kotouč s Janem Zedkem a ten pořádnou jedovkou prostřelil domácího brankáře – 3:4. V čase 33:16 bylo pro Most opět nařízeno trestné střílení, jenže tentokrát samostatný nájezd gólem neskončil. Ve 35. minutě se do úniku dostal v oslabení Pavel Písařík, avšak proti němu se roztáhl Adam Horák a připsal si fantastický zákrok. Ve 38. minutě se opět předvedl děčínský strážce svatyně, když se vrhl pod nohy útočníka a zastavil další brejk.

Třetí třetina už se neodehrála, jelikož byl zápas z důvodu malého počtu domácích hráčů ukončen za stavu 4:3 pro HC Děčín.

MOSTEČTÍ LVI vs. HC Děčín (3:4)

Branky a asistence: 1. Kýhos, 5. Havlík (V. Král), 25. Řehoř (TS) – 6. Zedek (D. Tůma, Nezbeda), 10. Smola (Chovanec, Parshakov), 15. Černý (Smola, J. Tůma), 31. Zedek (Kučera, D. Tůma)

Sestava MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (Kovařík) – Rykl, Havlůj, Hocelík, Böhm, Vojíř, Havlík – Berčík, Písařík, J. Procházka – Jindra, Kýhos, Řehoř – Buberl, V. Král, Pačan
Sestava HC Děčín: Horák (Lavinger) – Bartoň, Tomšík, Kučera, Zedek, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Jursa – Smola, J. Tůma, Macek – Černý, Parshakov, Chovanec – Hruška, Nowák
Stadion: Most

Zdroj: HC Děčín