Rubriky
Sport Zprávy

Gólová přestřelka vítězně pro Příbram

Poprvé ven se v rámci nadstavbové skupiny A vydali děčínští hokejisté. Program soutěže je poslal do Příbrami, kde v samotném zápase padlo dohromady 13 branek. Gólovou přestřelku, která byla k vidění hlavně v prostřední části, opanoval domácí celek. Grizzly si tak po středečním vítězném vstupu do nadstavby připsali porážku 5:8.

Na první gól se nemuselo vůbec dlouho čekat, příbramský Ladislav Gengel ukořistil puk v útočném pásmu, předložil ho Petrovi Kafkovi a ten z velkého úhlu po 11 sekundách zápasu překonal Adama Horáka – 1:0. V čase 6:41 zvyšoval Lukáš Bendařík, který obdržel přihrávku mezi kruhy a propálil gólmana – 2:0. V čase 9:59 Jan Smola obral obránce o kotouč a vyslal do úniku Martina Jursu, jenž zamířil přesně do horního rohu – 2:1. V polovině 14. minuty nebyla uznána branka domácích, protože jeden z útočníků úmyslně kopl touš do brány. Mrzet to Baník nemuselo, jelikož v čase 18:38 se po střele Josefa Hasmana prosadil z dorážky Matěj Kolda – 3:1.

Medvědi vstoupili do druhého dějství skvěle, když se prosadili gólem při dvojnásobné početní výhodě. Po minutě hry propálil z pravého kruhu brankáře David Tůma – 3:2. Za minutu a půl bylo vyrovnáno. Tomáš Faigl zavezl do pásma puk, předložil ho Davidu Tůmovi a ten akci ještě vyšperkoval bekhendovou přihrávkou na volného Daniela Jouzu, který překonal Petra Jirouška – 3:3. V čase 27:28 si Příbram vzala vedení zpět, hned po buly nahazoval na bránu Daniel Krejčí, v následné skrumáži se nejlépe zorientoval Matěj Kolda a zametl kotouč do klece – 4:3. V čase 31:32 už to bylo opět o dvě branky, Petr Kafka střílel od modré a Matěj Kolda úspěšně tečoval před gólmanem – 5:3. Gólová přestřelka pokračovala, asi za minutu zapnul své turbo Jan Smola a akci zakončil přesným švihem – 5:4. V čase 35:58 inkasovali Grizzly smolný gól, když se střílená přihrávka Petra Josefuse odrazila od bruslí děčínského beka o tyč do brány – 6:4.

Na další branku si diváci počkali na konec 50. minuty. Matěj Kolda opět zužitkoval práci na brankoviště a svým čtvrtým zásahem využil přesilovku – 7:4. V čase 56:52 ještě navýšil skóre přesným švihem z levého kruhu Josef Hasman – 8:4. Střelecký účet utkání uzavřel půlminuty před koncem Jan Chovanec, který dorazil do brány střelu Adama Starého – 8:5.

Branky a asistence: 1. Kafka (Kolda, Gengel), 7. L. Bednařík (Hasman, Patzelt), 19. Kolda (Hasman, Josefus), 28. Kolda (Gengel, Krejčí), 32. Kolda (Kafka, Jelínek), 36. Josefus, 50. Kolda (Kafka, L. Bednařík), 57. Hasman (Josefus, Jelínek) – 10. Jursa (Smola), 21. D. Tůma (Brož, Faigl), 23. Jouza (D. Tůma, Faigl), 33. Smola (J. Tůma, Zedek), 60. Chovanec (Starý)

Sestava HC Příbram: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Jelínek, Rajgl, Patzelt, Vinš, Krejčí – Pětník, Furch, Pinkas – Bečvář, Mařík, Josefus (A) – Chlouba, Kafka (C), Hasman – Kolda, Gengel (A), Duchan – L. Bednařík
Sestava HC Děčín: Horák (Skokan) – Bartoň, Brož (A), Loukota, Zedek, Hercík, Starý, Petrásek – D. Tůma (A), Faigl (C), Jouza – Smola, J. Tůma, Jursa – Nowák, Parshakov, Chovanec – P. Hruška.
Stadion: Příbram

Zdroj: HC Děčín