Rubriky
Sport Zprávy

Derby vítězně pro Medvědy!

Tohle derby mělo všechno a muselo se líbit! Grizzly v něm zpočátku sice museli dotahovat jednogólové manko, ale po vyrovnání úřadovali. Druhá třetina byla zcela v jejich režii, a nakonec rozhodla o výhře Děčína. Medvědi na svého soka vyzráli v druholigovém ročníku i podruhé a po vítězství 4:2, o které se postarala první lajna, si před skvělou atmosférou připsali plný počet bodů.

První větší šanci utkání měl v šesté minutě Lukáš Nezbeda, který dostal dost prostoru mezi kruhy, nicméně jeho pokus zastavil David Stahl. V 9. minutě moc nechybělo, aby se Slovan prosadil, po přihrávce Tomáše Bernata se odrazil puk od Jana Rudovského a jen těsně minul děčínskou branku. V čase 10:49 se poprvé měnilo skóre zápasu. Střelu Václava Hynka od modré stačil před brankářem tečovat Martin Bláha – 0:1. Medvědi se dočkali vyrovnání v čase 18:34. Rozjetý David Tůma projel kolem obránců a našel Tomáše Faigla, jenž baseballovým způsobem dopravil kotouč za záda Stahla – 1:1.

Prostřední třetinu zcela ovládli děčínští hokejisté. Vše začala branka v čase 24:54. David Tůma na modré nedovolil hostům vyhodit, následně Tomáš Nezbeda naservíroval puk na Tomáše Faigla a ten přesným zásahem otočil skóre na stranu Děčína – 2:1. Za minutu a půl se děčínská střídačka radovala potřetí. Parádní sólo Vladimíra Brože ještě neskončilo gólem, nicméně situaci výborně dojel Tomáš Nezbeda a doklepl kotouč do odkryté klece – 3:1. Ve 31. minutě se pokusil o dorážku David Černý, jenže Stahl byl připraven a zasáhl betonem. V čase 36:21 šli Medvědi do tříbrankového vedení, když se prosadili ve svém oslabení. Tomáš Faigl s Tomášem Nezbedou zvládli přečíslení dva na jednoho na jedničku, když kombinace úspěšně zakončil druhý jmenovaný – 4:1. V poslední minutě druhé části najížděl zprava Daniel Dej, avšak ústecký gólman byl připraven.

Do poslední třetiny vstoupilo aktivněji Ústí, což nakonec vyústilo v kontaktní branku v čase 45:52. Děčínská obrana zapomněla na dva hráče Slovanu, kterým se sice nepovedlo překonat výborného Michaela Petráska, jenomže akci ještě dohrál Tomáš Bernat a jeho zakončení skončilo v síti – 4:2. Ve 48. minutě střílel nebezpečně z mezikruží Jan Smola, nicméně gólman jeho střelu viděl a včas zakročil. V 55. minutě měl velkou možnost Daniel Jouza, který po přihrávce Martina Dubského chtěl prostřelit Michaela Petráska, ovšem brankář Medvědů se fantasticky přesunul a zmařil tutovku. Těžké chvíle si Grizzly zažili v závěru, kdy hráli hosté dvojnásobnou přesilovku, nicméně hráčská trojka a výborný Petrásek podali heroický výkon a Slovanu nedovolili skórovat. Soupeř to zkoušel ještě v závěrečných sekundách při hře bez brankáře, ale neúspěšně. To znamenalo, že Děčín ovládl severočeské derby a bral plný počet bodů.

Branky a asistence Děčína: 19. Faigl (Brož, D. Tůma), 25. Faigl (T. Nezbeda, D. Tůma), 27. T. Nezbeda (Brož), 37. T. Nezbeda (Faigl) – 11. M. Bláha (V. Hynek, Bernat), 46. Bernat (Rudovský, Funk)

Sestava HC Děčín: Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, L. Nezbeda, Parshakov – Smola, D. Černý, Macek – Dej

Sestava Slovan Ústí n.Labem: Stahl (Štěpka) – L. Sýkora, Funk, Trefný (C), Gottfried, Polata, V. Hynek, Popela – M. Dubský, Kloz, Jouza – Berčík, Roubík (A), M. Simon – Bernat, Rudovský, M. Bláha – J. Tůma, Krédl, Nedoma

Zdroj: HC Děčín