Rubriky
Dětem Kultura Sport Turisti volný čas Zprávy

Slavnosti startují již tento víkend

Již tento víkend začínají tradiční Městské slavnosti Děčín, těšit se můžete na pestrý program. Po celý víkend bude zámek žít Historickým trhem májovým, který přenese návštěvníky zpět do doby vlády Přemyslovců. Mariánská louka bude zase patřit sochařům a tématem letošního ročníku je výroba betlému do Křížové ulice. Den plný zábavy pro celou rodinu Mladé Labe zase zažijete na Smetanově nábřeží.

 

Historický trh májový – sobota 13. 5. , 9-19 h, neděle 14.5., 10-17 h, Zámek Děčín
Děčínský zámek ožije tradičními zvuky a vůněmi historického trhu, který přenese návštěvníky zpět do doby vlády Přemyslovců. Akce se bude konat souběžně s výstavou „Přemysl Otakar II., král, rytíř, zakladatel“. Trh a výstava jsou jedinečnou příležitostí připomenout si historii založení města a dozvědět se více o jedné z nejvýznamnějších postav české historie.
Na trhu budou nabízeny tradiční řemeslné výrobky, stejně jako lahodné jídlo a pití. Nebudou chybět ani vystoupení místních pěveckých sborů a kapel s dobovou hudbou. Vstupné: dospělí od 15 let 60 Kč/děti 40 Kč, nově je možné vstupenky rezervovat na https://www.vstupenkadecin.cz/cs/program/19859-historicky-trh-majovy?fbclid=IwAR3GPJvK4MhJWuX02ygDFaHfOD0eqKomFo-1hyLcxyhRhDvVwddvC9V65s8

Trh program

Sochaři Děčínu – sobota 13. 5. 15-00 h, neděle 14.5., 13-18 h, Mariánská louka
Tématem letošního ročníku dřevosochání je výroba betlému do Křížové ulice. Přijďte se podívat, jak z masivních surových kusů dřeva vznikají pod rukama nadšenců dřevěné sochy. Celou akci provází také kulturní program, workshopy pro děti a chybět nebudou ani stánky s občerstvením a regionálními výrobky. Akce začíná 13. května v 15 hodin a hudební produkce bude probíhat až do večera. V neděli 14. května se můžete od 13 do 18 hodin těšit na autorskou hudební scénu a DJ scénu YOUNG SELEKTAZZ. Pořadatelem akce je artczech.com.

STAGE

Mladé Labe – sobota 13. 5., 10 – 16 h, Smetanovo nábřeží
Den plný zábavy pro celou rodinu je přehlídkou volného času, organizací, IZS, kroužků DDM, nechybí různé atrakce, soutěže pro děti, pódiová vystoupení a stánkaři. Dům dětí a mládeže ve svém stanu a okolí bude mít připravenou ukázku kroužků ve formě stanovišť, díky kterým se po jejich splnění děti dostanou odměnu. Těšit se můžete například na hasiče, Český červený kříž, ZOO, Airsoft, DDM, Karate Steklý, velký reprezentační stan DDM a další. Na pódiu se představí řada hudebních a tanečních vystoupení a kroužků DDM, MC Rákosníčka, základních škol a dalších organizací. Chybět nebudou ani stánkaři s občerstvením a dalšími dobrůtkami.

Mlade Labe

Zdroj: Magistrát města Děčín