Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi vyhráli v Klatovech a slaví postup do předkola play-off!

Grizzly v posledním kole nadstavby vyhráli na klatovské půdě 6:2 a postupují do předkola play-off! V něm narazí na sedmý celek skupiny A, pražskou Kobru. Série hraná na dva vítězné zápasy startuje již tuto sobotu v hlavním městě. V pondělí se pak Medvědi představí doma před svými fanoušky.

První změna skóre přišla v čase 5:12 a byl to Děčín, kdo se ujal vedení. Bohuslav Nowák adresoval od zadního mantinelu nabídku na volného Aleše Macka a ten trefil odkrytou klec – 0:1. V čase 9:28 bylo vyrovnáno. Klatovy se dostaly do brejku dva na jednoho a Ondřej Pešek po přihrávce Vlastimila Kvasničky poslal puk za záda Lukáše Lavingera – 1:1. V 15. minutě měl domácí Filip Kolář příležitost, když ho našel před bránou Stanislav Vajner, nicméně kotouč do sítě neprocpal. V čase 18:53 si Medvědi vzali vedení zpět při přesilové hře. David Černý dorážel střelu Dominika Kučery a překonal Jana Lokajíčka – 1:2. Po 11 sekundách Grizzly odskočili na rozdíl dvou branek. Hned po buly ujeli Tomáš Nezbeda s Tomášem Faiglem, první jmenovaný nahrával a druhý skóroval – 1:3.

Zkraje druhé části se v šanci zjevil Aleš Matoušek, ale Lavinger včas sklapl betony a podržel svůj tým. Ve 27. minutě nabral rychlost Jakub Houfek, následně obehrál obránce, čímž se dostal až k brankáři, jenomže ten ho vychytal. Ve 34. minutě měl ve vlastním oslabení velkou možnost Tomáš Nezbeda, avšak Lokajíček předvedl proti jeho blafáku parádní zákrok. Ve 38. minutě zívala na Vlastimila Kvasničku prázdná brána, ovšem někdo z děčínských hokejistů mu stihl zablokovat hůl. V čase 38:14 už to bylo o tři góly. Adam Charvát se rozjel od modré, potom objel bránu a snažil se zasunout puk za Lokajíčka, nicméně kotouč se dostal k Janu Tůmovi, který ho doklepl do klece – 1:4. Za 31 sekund se znovu prosadili Medvědi. Tomáš Nezbeda ujel po pravé straně, obratným manévrem se zbavil protihráče a poté propálil brankáře – 1:5. Osm sekund před druhou sirénou snížil Stanislav Vajner, když bombou prostřelil Lavingera – 2:5.

Ve 47. minutě měl tutovku Jonáš Kanta, když mohl trefit odkrytou bránu, nicméně přestřelil. Ve 48. minutě se ve vlastním oslabení prosmýkl podél mantinelu Adam Charvát a potom zkusil překonat gólmana, ovšem zamířil jen do boční sítě. Ve 49. minutě, kdy Děčín hrál přesilovku, střílel z mezikruží David Tůma, avšak Lokajíček stačil jeho ránu vyrazit. V 57. minutě dostal nabídku do předbrankového prostoru Tomáš Nezbeda, jenže jeho pokus zlikvidoval lapačkou klatovský strážce svatyně. Poslední slovo si vzal v čase 58:38 David Tůma, jenž využil přihrávky od Tomáše Nezbedy a dělovkou málem protrhl síť – 2:6.

SHC Klatovy – HC Děčín 2:6
(1:3, 1:2, 0:1)

Branky a asistence:
10. Pešek (Kvasnička), 40. Vajner (Ženíšek, Walter) – 6. Macek (Nowák, Černý), 19. Černý (Kučera, L. Nezbeda), 20. Faigl (T. Nezbeda, D. Tůma), 39. J. Tůma (Charvát, Trávníček), 39. T. Nezbeda (Faigl), 59. Tůma (Nezbeda, Faigl)

Sestava Klatov:
Lokajíček (Kolář) – Walter, Kovářík, Houfek (C), Vajner, Šilhán, Pánek, Kanta – Pešek, Ženíšek, Roubal – Kolář, Beníšek, Kvasnička – Matoušek, Brtník

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Gottfried, Charvát, Kaltenböck, Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Černý, Nowák, Macek

Zdroj: HC Děčín