Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi vyhráli první zápas předkola a mají mečbol!

Děčínští hokejisté zvládli na jedničku úvodní duel předkola play-off, když na Kobře vyhráli 2:1. O svém vítězství rozhodli v první třetině, kde padly všechny góly. O ty se postarali Davidové Tůma s Černým, kteří se prosadili po krásných sólech. Skvělý výkon podal v bráně Lukáš Lavinger a Medvědi si z hlavního města odvezli mečbol. Série pokračuje v pondělí na děčínské půdě.

První vážná šance přišla v osmé minutě, kdy branický Martin Petrák dostal nabídku do pozice, ze které mohl trefit odkrytou klec, ale přihrávku nezpracoval. Hned nato otevřel skóre Děčín. David Tůma na polovině soupeře prošel přes tři protihráče a pak si poradil i s Matyášem Ondríkem – 0:1. V čase 11:05 Medvědi navýšili své vedení a opět to bylo po parádní individuální akci. David Černý přebral v obranném pásmu puk, poté na pravé straně obelstil obránce, dojel až k brankáři a toho prostřelil bekhendem pod vyrážečkou – 0:2. Ve 13. minutě zahrozil Tomáš Nezbeda, jenž pálil z hranice kruhu a Ondrík měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil. Hned potom střílel zblízka David Tůma, ovšem i s touto šancí si gólman pražského celku poradil. V čase 19:10 se prosadili i domácí. Adolf Straka zachytil rukavicí na modré vyhozený kotouč, po první zablokované ráně to zkusil znova a trefil se do horního růžku – 1:2.

Úvod druhé části patřil Kobře a pramenily z toho i šance. Ve 22. minutě nastřelil Aleš Knesl tyč. Chvíli potom měl přichystanou příležitost Jakub Jedlička, avšak z části odkrytou svatyni Lukáše Lavingera přestřelil. Ve 24. minutě při početní výhodě nebezpečně dorážel Tomáš Šťastný, ale Lavinger skvěle zasáhl betonem. Ve 27. minutě se ocitl tváří v tvář brankáři Matěj Kolda, nicméně děčínský gólman byl opět výborný a uspěl v souboji.

Ve 43. minutě měli velkou šanci při přesilové hře Medvědi, když v situaci dva na jednoho zakončoval Adam Charvát, avšak Sochůrek stačil puk vyrazit nad. Ve 46. minutě se dostali do přečíslení hráči Kobry, Šťastný vystřelil, jenomže o kousek minul vzdálenější tyč. Ve 48. minutě měl dvojitou šanci David Černý, nejprve z mezikruží vyslal tvrdý projektil a potom ještě dorážel, nicméně se vším si poradil Sochůrek. V 53. minutě obral obránce o kotouč David Tůma a zkusil překonat z levé strany brankáře, ovšem neúspěšně. V závěru hráli domácí v šesti, ale k vyrovnání to nevedlo a Děčín mohl slavit výhru.

HC Kobra Praha – HC Děčín 1:2
(1:2, 0:0, 0:0)

Branky a asistence:
20. Straka – 8. D. Tůma (L. Nezbeda), 12. Černý (Mikulec)

Sestava Kobry:
Ondrík (13. Sochůrek) – Duda, Šteiner (A), Svach, Holý, Knesl, Straka – Ksandr, Petrák, Janča, Míšek, Jedlička, Kolda, Zídek, Novák (A), Šťastný (C), Houška

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Černý, Gottfried – Nowák

Zdroj: HC Děčín