Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi porazili Kobru i podruhé a jsou v osmifinále! V něm narazí na Letňany

Grizzly zdolali Kobru Praha i podruhé, tentokrát 5:2 a mohli před fantastickou atmosférou slavit postup. Děčín k výhře dotáhl opět skvělý Lukáš Lavinger. Dva góly vsítili Tomáš Nezbeda s Davidem Tůmou a jeden pak Jan Tůma. Medvědi v osmifinále narazí na další pražský celek, HC Letci Letňany. Série hraná na tři vítězné zápasy startuje v sobotu na půdě soupeře a v pondělí se přesune na děčínský led.

Hned ve třetí minutě dostal nabito děčínský Tomáš Nezbeda do mezikruží, nicméně jeho bomba skončila těsně mimo. Ve 4. minutě projel až k brankáři Adolf Straka z Kobry, ale Lukáš Lavinger skvěle zasáhl. Ve 12. minutě měli Medvědi tutovku, když v oslabení ujeli Tomáš Faigl s Davidem Tůmou, jenže druhý jmenovaný netrefil odkrytou klec. V čase 16:56 otevřeli střelecký účet duelu Grizzly. Tomáš Nezbeda na modré převzal přihrávku od Davida Tůmy, poté si to namířil směrem k brance, nejprve trefil obránce, avšak druhý pokus mu vyšel lépe a překonal Lukáše Sochůrka – 1:0. V posledních sekundách první části měl obrovskou šanci Matěj Kolda, jenž byl úplně volný před Lavingerem, ovšem z otočky minul.

Ve 29. minutě ujel po levé straně Jakub Loukota, potom naservíroval puk před bránu, kde byl Michal Trávníček, s jehož pokusem si poradil Sochůrek. Hned nato Loukota vyslal dělovku z mezikruží, ovšem i zde předvedl zákrok gólman pražského celku. Ve 36. minutě v situaci dva na jednoho střílel David Tůma, nicméně jeho projektil šel o kousek vedle. Mrzet to Medvědy nemuselo, neboť se vzápětí radovali ze vstřelené branky. Děčínský kapitán našel v předbrankovém prostoru volného Davida Tůmu, jenž skóroval do prázdné – 2:0.

V čase 48:04 šel Děčín do trháku. David Tůma převzal puk v obranném pásmu, v útočném prošel přes dva obránce, nahrál na druhou stranu, kde byl Tomáš Nezbeda a ten uklidil kotouč do sítě – 3:0. V 50. minutě jeli Aleš Macek s Davidem Černým na jednoho, avšak střela druhého jmenovaného skončila na Sochůrkovi. Kobra překonala skvěle chytajícího Lavingera až v čase 52:28. Pohlednou individuální akcí se prezentoval Tomáš Šťastný, který sólo ze své třetiny proměnil v gól – 3:1. V 56. minutě předvedl taktéž krásné sólo Tomáš Faigl, jenomže gólman si proti němu vybruslil a betonem zastavil možnost. Další únik dvou Děčínských proti jednomu znamenal branku. Akci rozjel Jan Tůma, poté si vyměnil puk s Lukášem Nezbedou, který mu ho vrátil a jednadvacetiletý útočník uklidil kotouč do prázdné klece – 4:1. Tým z hlavního města korigoval o 40 sekund později. Tomáš Duda z bodu pro vhazování táhlou střelou rozvlnil síť – 4:2. V posledních sekundách zápasu ujeli Tomáš Nezbeda s Davidem Tůmou sami na brankáře a po kombinaci se prosadil nejlepší děčínský střelec základní části, čímž dal konečnou podobu výsledku – 5:2.

HC Děčín – HC Kobra 5:2
(1:0, 1:0, 3:2)

Branky a asistence:
17. T. Nezbeda (D. Tůma), 36. D. Tůma (T. Nezbeda, Trávníček), 49. T. Nezbeda (D. Tůma, Faigl), 56. J. Tůma (L. Nezbeda, Trávníček), 60. D. Tůma (T. Nezbeda) – 53. Sťastný (Šteiner), 57. Duda (Houška, Šteiner)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Černý, Gottfried – Nowák

Sestava Kobry:
Sochůrek (Ondrík) – Straka, Knesl, Holý, Šteiner (A), Duda, Svach – Houška, Šťastný (C), Kolda – Zídek, Jedlička, Míšek – Janča, Petrák, Novák (A) – Ksandr

Zdroj: HC Děčín