Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi ani podruhé nenašli recept na Letňany a v sérii prohrávají 0:2

Druhý osmifinálový duel hraný na děčínském ledě opět dopadl lépe pro Letňany. Medvědi nedokázali překonat hostujícího gólmana, a tak Letcům stačil k výhře fotbalový výsledek 2:0. Třetí mač se odehraje už ve středu na půdě pražského celku.

Letňanům patřil začátek zápasu a hned v první minutě měly vážnější příležitost. Lukáš Kastner střílel z hranice kruhu a po zákroku Lukáše Lavingera měl ještě velkou šanci z dorážky Vojtěch Kropáček, nicméně děčínská obrana puk do brány nepustila. V čase 6:50 se Letcům povedlo skórovat, když Vojtěch Kropáček těsně před gólmanem zvedl puk pod víko – 0:1. V 10. minutě střílel z mezikruží Jakub Černohorský, avšak Jaroslav Brázdil si s jeho nepříjemnou ranou poradil. Ve 13. minutě měl obrovskou šanci zprostřed najetý Aleš Macek, ale tváří v tvář gólmanovi neuspěl. Ve 14. minutě Kastner svým aktivním napadáním vybojoval možnost v oslabení pro Kropáčka, jenže ten těsně minul.

V první minutě prostřední části se blýskl zákrokem Lavinger proti pokusu Jakuba Wojnara, jemuž byla adresována přihrávka přes osu hřiště. Ve 29. minutě měl chvilku času před Brázdilem Adam Charvát, avšak s jeho šancí si poradil letňanský strážce svatyně. V čase 29:43 Letci zdvojnásobili svůj náskok, když bleskově využili přesilovku. Autorem gólu byl Jiří Hozák, který ranou prostřelil brankáře – 0:2. Děčín si vypracoval velký tlak v poslední minutě druhé třetiny, jenomže žádná ze střel si nenašla cestu do sítě.

Ve 46. minutě se aktivní Kropáček dostal až před Lavingera, ovšem ten byl připraven. Asi o dvě minuty později zakončoval ve vlastním oslabení a po dvou podivných odrazech Lukáš Nezbeda, nicméně mimo tři tyče. Letňany dobře bránily, díky čemuž neměli Medvědi možnost si vytvořit nějaký soustavný tlak. To se povedlo až v 57. minutě, jenže tečovaná bomba Vladimíra Brože jen těsně minula klec. Grizzly v poslední minutě zkusili hru bez brankáře, což nakonec vyústilo v závěrečný nápor. 16 sekund před koncem bylo nařízeno trestné střílení, jelikož Brázdil úmyslně posunul bránu. Lukáš Nezbeda však nájezd neproměnil a ani v poslední děčínské příležitosti nebyl gólman pražského celku překonán.

HC Děčín – HC Letci Letňany 0:2
(0:1, 0:1, 0:0)

Branky a asistence:
7. Kropáček (Hozák, Kastner), 30. Hozák (Arnošt, Kynčl)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Černohorský, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec, Kaltenböck – Faigl, T. Nezbeda, Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek – Černý, Nowák

Sestava Letňan:
Brázdil (Kopřiva) – Němeček, Chalupa, Gurjevskij, Lytvynov, Havelka, Kynčl, Čížek, Fiala – Arnošt (A), Kastner (A), L. Kučera – Hrala, Uhlík, Kellerstein – Vacín, Wojnar, Kropáček – Pejchal, Hozák (C), Labuzík

Zdroj: HC Děčín