Rubriky
Sport Zprávy

Parádní obrat! Grizzly otočili duel v Chebu

Medvědi v rámci 9. kola nadstavby zajížděli na led Chebu, kde nastoupili v oslabené sestavě. Domácí si v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok. Děčín ale ve druhé části dokázal vyrovnat a v 55. minutě dokonal obrat David Černý. Grizzly po bojovném výkonu vyhráli na západě Čech 4:2 a už jsou na dostřel pozicím pro předkolo.

V čase 3:53 otevřel skóre Cheb, když David Troška přihrál před bránu na Nikitu Filippenka a ten se nemýlil – 1:0. V čase 12:50 domácí zdvojnásobili svůj náskok při přesilové hře. Petr Rozhon si najel na střed hřiště a prostřelil Lukáše Lavingera – 2:0. V 17. minutě měli první velkou šanci Medvědi, ale Jan Tůma nabídku od Tomáše Faigla v gól neproměnil, jelikož Tichon zasáhl.

Ve 22. minutě měl tutovku Adam Charvát, který však z bezprostřední blízkosti nepřekonal přesunujícího se gólmana. V čase 22:42 se poprvé radovali Grizzly. Ránu Vladimíra Brože šikovně tečoval za záda brankáře David Tůma – 1:2. O 95 sekund později bylo srovnáno. Po vyhraném buly vypálil od modré Vladimír Brož a vymetl pavučiny za Tichonem – 2:2. Ve 31. minutě ujel v oslabení Tomáš Faigl, jenže nezamířil přesně a netrefil bránu. Ve 33. minutě se dostali do brejku dva na jednoho Děčínští, Jan Tůma se rozhodl pro střelu, nicméně Tichon podržel svůj tým. Ve 36. minutě měl znovu šanci v úniku Tomáš Faigl, ovšem jeho pokus dokázal Tichon jen tak tak vyrazit.

Ve 46. minutě dostal nabito Radek Prošek, avšak z dobré pozice mířil mimo. Ve 48. minutě Jan Tůma našel v předbrankovém prostoru volného Davida Černého, tomu ale přeskočil puk hokejku. Ve 45. minutě dorážel nahození Jakuba Loukoty Jan Tůma, jenomže Tichon vleže stihl zasáhnout. Šance ještě pokračovala za bránou, kde sebral kotouč David Černý a poté z úhlu bekhendem překonal brankáře – 2:3. V 59. minutě nebezpečně střílel Rozhon, nicméně jeho pokus šel těsně nad, a tak Lavinger nemusel zasahovat. V poslední sekundě zápasu stvrdil vítězství trefou do prázdné branky Tomáš Faigl – 2:4.

HC Stadion Cheb – HC Děčín 2:4
(2:0, 0:2, 0:2)

Branky a asistence:
4. Filippenko (Troška, Nekvinda), 13. Rozhon (Krutina, Steskal) – 23. Tůma (Brož, Trávníček), 25. Brož (Kaltenböck), 55. Černý, 60. Faigl (Černý)

Sestava Chebu:
Tichon (Chlad) – Stejskal, Kořán, Šikut, Troška, Šik (C), Jachanov, Krutina – Šťastný, Filippenko, Čejka (A), Vrtek, Varvařovský, Šafejev, Rozhon, Nekvinda (A), Konášek, Prošek, Klíma

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Kučera, Charvát, Loukota (A), Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Černý – Nowák, Gottfried

Zdroj: HC Děčín