Rubriky
Zprávy

Provoz děčínské nemocnice: aktuální situace

Kvůli výstavbě nového pavilonu musí pacienti a návštěvníci děčínské nemocnice počítat v tomto období s řadou změn.

Od nového roku došlo k přesunu části operací chirurgického oddělení do nemocnic v Rumburku a Litoměřicích. Obě nemocnice po operacích zajišťují také nezbytnou lůžkovou péči. Naopak předoperační příprava i nadále probíhá v děčínské nemocnici.

Od 5. ledna probíhá příjem pacientů na RDG, CT, UZ vyšetření na recepci magnetické rezonance v přízemí budovy „I“. RDG pracoviště v budově „E“ bude po dobu rekonstrukce uzavřeno.

Kvůli stavbě došlo v nemocnici v minulých týdnech také k přesunu některých oddělení. Pohotovostní ambulance ORL a lůžková část byla přesunuta do suterénu místo bývalého očního oddělení. Příjem rodiček je v budově D v prostorách gynekologické ambulance, porodní sál je v budově D a oddělení šestinedělí v budově E v přízemí vedle gynekologických lůžek. Vše je řádně označeno. Zde bude toto oddělení fungovat až do otevření nové porodnice.
Stanice novorozenců je v budově E v přízemí za oddělením šestinedělí (místo bývalého ORL).

Odběrové a očkovací centrum je v děčínské nemocnici zcela uzavřeno. Očkovat se proti koronaviru mohou lidé například v očkovacím centru Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Infekční oddělení, budova I. Od ledna je standardní provozní doba očkovacího centra v pátek od 7:00 do 19:00 hodin (polední přestávka 12:30 – 13:00, poslední očkování v 18:30 hodin).

Zdroj: Magistrát města Děčín