Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi nezačali nadstavbu ideálně a prohráli s Klatovy

Děčínští hokejisté mají za sebou neúspěšný vstup do nadstavby. První třetina patřila klatovským hráčům, kteří v ní odskočili na rozdíl dvou branek. Na tento náskok ještě dokázali Medvědi zareagovat a díky brankám Davida Tůmy vyrovnali. Jenže po dalším odskočení soupeře se svěřencům Tomáše Mareše dohnat manko už nepovedlo. Děčín prohrál úvodní kolo nadstavby 3:5.

Klatovy do zápasu vstoupily lépe a díky brzkému gólu Václava Adamce, který ujel děčínské obraně, šly do vedení – 0:1. Ve 14. minutě se prezentoval zajímavou střelou z mezikruží David Tůma, jenže Kristián Kolář podržel svůj tým. V čase 14:17 Vladimír Kremláček nekompromisně propálil z úhlu Lukáše Lavingera – 0:2. O více jak minutu později střílel z dobré pozice hostující Aleš Matoušek, ale jeho pokus šel těsně nad. V 17. minutě po pěkné souhře dostal nabito Tomáš Nezbeda, avšak Kolář stačil zasáhnout.

Do druhé třetiny vstoupili Medvědi aktivně a Klatovy k ničemu nepouštěli. Ve 25. minutě objel Nikolaj Parshakov útočné pásmo a zkusil vystřelit na vzdálenější tyč, jenomže brankář stačil špičkou betonu puk vyrazit. Ve 27. minutě vyslal nebezpečný projektil Aleš Macek a Kolář měl co dělat, aby kotouč neskončil v bráně. Tlak Děčína gradoval a v čase 30:26 přinesl snížení. Vladimír Brož v pádu nahrál před bránou hlídkujícímu Davidovi Tůmovi, ten následně objel brankáře a zakončil do odkryté klece – 1:2. V čase 32:10 přišlo vyrovnání. Tomáš Nezbeda vybojoval v útočném pásmu puk pro Davida Tůmu, který zblízka překonal Koláře v krátkém čase už podruhé – 2:2. Ve 35. minutě se blýskl pěknou akcí Vladimír Brož, když si sjel na osu hřiště, avšak zamířil těsně mimo.

Po více jak minutě od začátku posledního dějství se prosadil hostující Adam Ženíšek, který potrestal špatnou rozehrávku – 2:3. Ve 48. minutě vybojoval kotouč při vlastním oslabení T. Nezbeda, poté zkusil střelu z bekhendu, ale s tou si Kolář poradil. V čase 55:25 se do samostatného únik podruhé dostal Václav Adamec a znovu se nemýlil – 2:4. V 59. minutě měli hosté tutovku, nicméně nikdo netrefil prázdnou klec. V čase 59:13 při početní výhodě vykřesal naději v závaru Tomáš Nezbeda – 3:4. Závěrečné slovo měl Václav Adamec, jenž do třetice překonal Lavingera v úniku – 3:5.

HC Děčín – SHC Klatovy 3:5 (0:2, 2:0, 1:3)

Branky a asistence:
31. D. Tůma (Brož, Faigl), 33. D. Tůma (Nezbeda), 60. T. Nezbeda (Volráb, Faigl) – 2. Adamec (Lang, Čech), 15. Kremláček (Šilhán, Beníšek), 42. Ženíšek (Kremláček), 56. Adamec (Kremláček, Roubal), 60. Adamec (Kremláček, Lang)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož (C), Kučera, Loukota (A), Charvát, Gottfried, Kaltenböck – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Parshakov, L. Nezbeda, Volráb (A) – Nowák, J. Tůma, Macek

Sestava Klatov:
Kolář (Mečl) – Šilhán, Vajner, Pánek, Kremláček, Houfek (A), Walter (A) – Prokop, Lang, Kolář – Roubal (C), Beránek, Matoušek – Adamec, Kvasnička, Čech – Beníšek, Ženíšek

Zdroj: HC Děčín