Rubriky
Sport Zprávy

Grizzly zasypali Hronov devíti údery, na pěti z nich měl podíl Tomáš Faigl!

Medvědi mají za sebou druhé kolo nadstavby, ve kterém hostili Hronov. První třetina naznačila, že by utkání mohlo být bohaté na branky. To se také stalo, a nakonec bylo k vidění celkem 13 gólů. Grizzly deklasovali poslední Wikov 9:4 a zapsali nutné body v boji o předkolo play-off. Velký podíl na výhře měl Tomáš Faigl, jenž zapsal pět asistencí.

Hned ve druhé minutě měl příležitost děčínský kapitán Michal Trávníček, ale z dobré pozice přestřelil. V čase 1:29 se po krásné individuální akci prosadil Lukáš Nezbeda – 1:0. Hronov odpověděl v čase 6:15, když se po špatné rozehrávce Děčína prosadil v závaru před bránou Filip Štrombach – 1:1. V 10. minutě při přesilové hře už mířil do odkryté klece David Tůma, jenže střela byla sražena vysoko nad. Ve 14. minutě dostal přihrávku úplně volný Jakub Černohorský, ovšem Jakub Tichý si s jeho pokusem poradil. V čase 16:51 šli do vedení opět Medvědi zásluhou Jana Tůmy, jemuž připravil gól do prázdné branky Lukáš Nezbeda – 2:1. Odpověď přišla ani ne za minutu, Arslan Akmetianov našel skulinku mezi betony brankáře – 2:2.

Do druhé části vstoupili lépe, co se týče střílení branek, hosté. Štrombach našel přes osu hřiště Andreie Subbotina, který zakončil do odkryté klece a využil přesilovku – 2:3. Za 24 sekund bylo zase vyrovnáno. Adam Charvát vyslal svižnou střelu zápěstím a překonal Tichého – 3:3. Ve 26. minutě nastřelil děčínský Aleš Macek tyč. Na konci 31. minuty měli dobrou možnost Děčínští v akci 3 na 1, jenomže střela D. Tůmy šla jen do boční sítě. V čase 32:02 se dostal do samostatného úniku zapomenutý Andrei Subbotin a bekhendovým blafákem překonal Šimona Sklíbu – 3:4. V čase 37:09, hned po vhazování, skóroval v pádu Nikolaj Paršakov a Grizzly znovu srovnali stav – 4:4. Tato trefa Medvědy nakopla a o 65 sekund později se z vrcholu kruhu prosadil David Tůma – 5:4. Posléze zařídil dvoubrankový náskok kapitán Michal Trávníček, jenž doklepl do brány střelu Daniela Volrába – 6:4.

Třetí třetinu odstartovali děčínští hokejisté proměněnou dvojnásobnou početní výhodou. Po pohledné kombinaci zakončoval z úhlu pouze do tyče Faigl, nicméně puk se odrazil na hůl Adama Charváta a ten ho dorazil za čáru – 7:4. V čase 44:29, po další přesilovkové souhře, skóroval zblízka Vladimír Brož – 8:4. Na začátku 49. minuty ujel v oslabení Paršakov, ale Tichého mezi betony nepřekonal. Chvíli na to jeli v přečíslení dva na jednoho hráči Hronova, ovšem Štrombach mířil mimo. Závěrečné slovo měl v čase 55:35 Jakub Loukota, který se prodral k dorážce po zakončení Dominika Kučery – 9:4.

HC Děčín – HC Wikov Hronov 9:4
(2:2, 4:2, 3:0)

Branky a asistence:
2. L. Nezbeda (Paršakov, Trávníček), 17. J. Tůma (L. Nezbeda, Faigl), 24. Charvát (D. Tůma, Faigl), 38. Paršakov (Volráb), 39. D. Tůma (Faigl, T. Nezbeda), 39. Trávníček (Volráb, Loukota), 41. Charvát (Faigl, T. Nezbeda), 45. Brož (T. Nezbeda, Faigl), 56. Loukota (Kučera, L. Nezbeda) – 7. Štrombach (Achmetjanov, Bon), 18. Achmetjanov (Štrombach, Bon), 24. Subbotin (Štrombach, Pavelka), 33. Subbotin (Bačkovský, Przybyla)

Sestava Děčína:
Sklíba (Skokan) – Brož (A), Charvát, Kučera, Loukota (A), Černohorský, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Paršakov, Volráb, Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek – Gottfried

Sestava Hronova:
Tichý (Gazizov) – Veselý, Amirov, Hovsepjan, Voňka, Pavelka, Dunda, Exner – Bačkovský, Subbotin, Bon, Kocián, Vencl, Salnikov, Akmetianov, Štrombach, Przybyla

Zdroj: HC Děčín