Rubriky
Sport Zprávy

Famózní obrat! Děčín otočil zápas z 0:3 a vyhrál počtvrté v řadě

Hokejisté Děčína si v sobotním utkání připsali již čtvrté vítězství v řadě, když zdolali HC Řisuty. První třetina však vůbec nenaznačovala, že by Medvědi mohli ze zápasu vzít všechny body, protože prohrávali už 0:3. Po fantastickém obratu ve druhé části Grizzly porazili Středočechy 7:4 a zase se víc přiblížili druhému místu, jenž zaručuje pozici pro předkolo play-off.

První vážnější možnost měl děčínský Aleš Macek, jenže ve slibné pozici Petra Pánka nepřekonal. V osmé minutě vyslal nebezpečnou střelu z mezikruží Daniel Volráb a brankář měl co dělat, aby z toho nepadla branka. Ta přišla v čase 8:52, ovšem na druhé straně. Ondřej Sýkora získal puk ve svém obranném pásmu, nabral rychlost a v úniku nedal šanci gólmanovi – 0:1. V čase 10:35 navýšili hosté vedení ve dvojnásobné početní výhodě. Adam Zich počkal s přihrávkou na vhodný moment, a nakonec našel u tyče čekajícího Petra Patyka, který zakončil do odkryté klece – 0:2. O 61 sekund později to s Děčínem nevypadalo dobře, neboť David Routa využil nabídnutý prostor a přesným švihem prostřelil Lukáše Lavingera – 0:3. Ve 14. minutě nastřelil tyč David Tůma. To samé se potom povedlo i na druhé straně Vítězslavu Bílkovi. Důležitý gól do šatny vstřelili Děčínští v čase 19:42. David Černý stihl v pádu vystřelil, Pánek kotouč vyrazil jen do hlídkujícího Michala Trávníčka a od něj šel puk do sítě – 1:3.

Medvědi v čase 24:24 snížili na rozdíl jedné branky. Po střele Adama Charváta od modré dorážel Tomáš Nezbeda a překonal Pánka při přesilové hře – 2:3. Dvě sekundy před dovršením poloviny zápasu přišlo vyrovnání. David Černý se prezentoval nádhernou individuální akcí, když si nejprve položil obránce, objel bránu a následně našel skulinku u tyčky – 3:3. Obrat byl dokonán v čase 30:42. Michal Trávníček se dostal do samostatného úniku, poté vymíchal Pánka a Grizzly se mohli radovat z vedení – 4:3. Ve 34. minutě se v té samé šanci ocitl Aleš Macek, jenomže trefil jen beton gólmana. Ve 35. minutě zakončoval parádní souhru na jeden dotek Tomáš Nezbeda, nicméně Pánek se blýskl zákrokem. V čase 37:42 bylo na děčínském stadionu ještě veseleji. Další střela Adama Charváta od modré v přesilovce byla tečována Davidem Tůmou a skončila až za zády Pánka – 5:3.

Ve 48. minutě se krásně uvolnil Tomáš Nezbeda, a ještě vylepšil pozici pro Daniela Mikulce, ale brankář ho vychytal. V 50. minutě pálil z otočky Patyk, ovšem jen do připraveného Ondřeje Skokana. V čase 51:42 Děčín vedl už o tři góly. Vladimír Brož zavezl puk do pásma, následně ho naservíroval před bránu pro Jana Tůmu a ten se trefil do sítě – 6:3. V 55. minutě nastřelil tyčku Aleš Macek. V čase 55:36 Řisuty korigovaly, když se po individuální akci prosadil David Routa – 4:6. Poté to Středočeši zkusili se šesti hráči v poli a vyloženou šanci měl Patyk, nicméně Skokan se roztáhl a zamezil betonem ve skórování. Ten samý hráč měl ještě jednu příležitost, avšak úplně sám poslal bombu z první do míst, kde byl Skokan. Závěrečné slovo měl Tomáš Pšenička, jenž se trefil do prázdné brány – 7:4.

HC Děčín – HC Řisuty 7:4 (1:3, 4:0, 2:1)

Branky a asistence:
20. Trávníček (Černý, Volráb), 25. T. Nezbeda (Charvát, Černý), 30. Černý (T. Nezbeda), 31. Trávníček (Pšenička), 38. D. Tůma (Charvát, Černý), 52. J. Tůma (Brož), 59. Pšenička (Trávníček, Volráb) – 9. Sýkora, 11. Patyk (Zich), 12. Routa (Janda, Potěchin), 56. Routa (Pejchal, Řepka)

Sestava Děčína:
Lavinger (od 14. Skokan) – Brož, Gottfried, Kučera, Charvát, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Pšenička – Černý, Volráb (A), Trávníček (C) – Nowák, J. Tůma, Macek

Sestava Řisut:
Pánek (Šubrt) – Řepka, Malovický, Janda, Zich, Pokorný, Potěchin – Sýkora, Rendla, Routa – Patyk, Okegawa, Pejchal – Chamrád, Výrut, Bílek (C)

Zdroj: HC Děčín