Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi nestačili na táborské Kohouty

Děčínští hokejisté odstartovali sérii tří venkovních zápasů v Táboře. Favorita z jihu Čech se jim však nepodařilo potrápit a po porážce 1:6 odjeli s prázdnou.

Sedmá minuta přinesla hned dvě branky a obě padly z hokejek Kohoutů. Nejprve Jakub Matušík, který se nacházel za bránou, vyslal přihrávku na Radka Seidla a ten překonal Davida Čermáka – 1:0. O 18 sekund později zdvojnásobil vedení po individuální akci Milan Dančišin – 2:0. V 8. minutě, když měli Děčínští přesilovou hru, se v šanci ocitl Michal Trávníček, jenže pas od Davida Tůmy poslal jen do boční sítě. Ve 14. minutě mohli Kohouti navýšit skóre, ale Ondřej Šulek tečoval ránu pouze do tyče.

Tábor potvrzoval roli favorita i ve druhé třetině a další branku přidal v čase 21:22. Po střele Jakuba Suchánka se nejlépe zorientoval na hranici brankoviště Jan Milfait a uklidil puk do klece – 3:0. Asi o dvě minuty později vytáhl fantastický zákrok David Čermák, který chytil téměř jistý gól. Na začátku 31. minuty přihrál Lukáš Kříž na volného Matušíka, jenomže proti jeho střele vytasil Čermák další bravurní zákrok. Děčín mohl reagovat kontaktní trefou ve 34. minutě, kdy hned po buly Lukáš Nezbeda našel Karla Horáka, ale proti němu se blýskl David Gába. O chvíli později měli Medvědi opět obrovskou šanci, jenže Tomáš Nezbeda nevyzrál na vynikajícím gólmanovi. Poté měli příležitosti ještě Pavel Zajan s T. Nezbedou, ale nic z toho neskončilo gólem. Ten padl v následné přesilovce, kdy se Michal Trávníček dostal do blízkosti domácí brány a jeho přihrávku si srazil bek do vlastní sítě – 3:1. V čase 38:23 se znovu změnil stav zápasu. Tomáš Hajič využil přesný pas od Milfaita a vrátil Táboru tříbrankové vedení – 4:1.

Kohouti na začátku posledního dějství pokračovali v početní výhodě, kterou se jim povedlo zužitkovat. Endál nabil Šulkovi a jeho ránu zastavila až síť za Čermákem – 5:1. V čase 43:50 přidali domácí další gól, když nabídku od Hajiče využil u tyčky čekající Jan Bárta – 6:1. V 51. minutě ujížděl Aleš Macek po levé straně a ještě přihrál J. Tůmovi, ovšem ten těsně minul bránu. V závěru mohl snížit Michal Trávníček, avšak Gábu nepřekonal.

HC Tábor – HC Děčín 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a asistence:
7. Seidl (Matušík), 7. Dančišin (Vlček, Matušík), 22. Milfait (Suchánek, Dančišin), 39. Hajič (Milfait, Severa), 41. Šulek (Endál, Plášil), 44. Bárta (Hajič) – 37. Trávníček (Nezbeda, Brož)

Sestava Tábora:
Gába (T. Dvořák) – Suchánek, Plášil, Vala, Kříž, Hubata, Černý (A). A. Dvořák – Seidl (C), Matušík, Šulek – Vlček, Dančišin, Endál (A) – Hajič, Milfait, Severa – Zayml, Zíb, Bárta – Chocholoušek

Sestava Děčína:
Čermák (Skokan) – Brož, Černohorský, Kučera, Charvát, Klement, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Trávníček (C) – Horák, L. Nezbeda, Zajan (A) – Macek, J. Tůma, Gottfried

Zdroj: HC Děčín