Rubriky
Sport Zprávy

S Benátkami za tři body, Medvědi rozhodli v poslední třetině

Kolotoč zápasů 2. ligy včera pokračoval i na děčínském zimním stadionu, kde Medvědi hostili Benátky nad Jizerou. O výsledku rozhodla až poslední třetina, neboť obě předchozí skončily nerozhodně. Vítěznou trefu zařídil Tomáš Faigl a Děčín získal všechny 3 body s loňským účastníkem 1. ligy.

Hned zkraje zápasu měli šanci hosté, ale v brance se zaskvěl Lukáš Lavinger. Ve 3. minutě dostal dobrou přihrávku do prostoru mezi kruhy Tomáš Nezbeda, jenomže minul bránu. V čase 9:01 se poprvé měnilo skóre utkání. Střelu Lukáše Nezbedy nejprve srazil obránce, nicméně puk se mu vrátil na hokejku a druhým pokusem rozvlnil síť – 1:0. Na konci 16. minuty jeli v úniku dva na jednoho děčínští hokejisté, avšak střílející Tomáš Pšenička nezamířil přesně a kotouč letěl mimo. Hned z protiútoku dokázaly Benátky srovnat a využít přesilovou hru. S ránou Tomáše Bříšky si domácí gólman ještě poradil, ovšem s následnou dorážkou Lukáše Tondra už ne – 1:1. V poslední minutě první třetiny ještě nastřelil tyč benátský Jan Klodner.

Od začátku druhého dějství uběhlo 5 minut a ve velké možnosti se ocitl David Tůma, nicméně branku těsně netrefil. O chvíli později měl tutovku Daniel Volráb, kterou mu připravil Štěpán Kuchynka, jenomže puk mu v nesprávný moment přeskočil hůl. V čase 28:28 se podruhé v zápase radovali hosté, když se z dorážky prosadil Bříška – 1:2. O minutu a půl později bylo opět srovnáno. David Tůma bekhendem přihrál na Tomáše Nezbedu a ten překonal brankáře – 2:2. V následné přesilovce Děčína podržel svůj tým Martin Sejpal, který hokejkou na poslední chvíli zastavil tečovaný kotouč. Ve 34. minutě dostal Michal Trávníček nabídku od Daniela Volrába, ale gólman stihl včas zaklapnout betony. Jak tomu bylo v poslední minutě úvodní části, tak i v té prostřední byla nastřelena tyčka. Tentokrát měl na tom zásluhu děčínský Vladimír Brož.

Ve 45. minutě byl ve velké příležitosti Michal Trávníček, ale puk do sítě nedostal. V čase 46:06 Medvědi strhli vedení na svou stranu. Pohlednou kombinaci úspěšně zakončil Tomáš Faigl – 3:2. Na konci 54. minuty bylo pro Děčín ještě veseleji, neboť zdvojnásobili své vedení. Sejpal neudržel střelu Tomáše Nezbedy a volný puk ukořistil D. Tůma, který ho zametl do brány – 4:2. Tato trefa byla tou poslední a stanovila konečný stav zápasu.

HC Děčín – HC Benátky nad Jizerou 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a asistence:
10. L. Nezbeda (Zajan, Pšenička), 31. T. Nezbeda (D.Tůma, Faigl), 47. Faigl (Brož, D. Tůma), 54. D. Tůma (T.Nezbeda, Faigl) – 17. L. Tondr (Bříška), 29. Bříška (Zumr, L. Tondr)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Kučera, Brož, Černohorský, Charvát, Klement, Loukota (A), Kaltenböck – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Pšenička, L. Nezbeda, Zajan (A) – Kuchynka, Volráb, Trávníček (C) – Macek

Sestava Benátek:
Sejpal (Šuhájek) – Klatt, Mašek, M. Tondr (A), Antoš, Klodner, Haspeklo, Rajgl – Hruška, Král, Šafránek (A) – L. Tondr, Havlas, Stehlík – Hejňák, Zumr, Dvořák – Šíma, Bříška (C) – Křenek

Zdroj: HC Děčín