Rubriky
Sport Zprávy

Děčín uloupil dva body Řisutům a vyhrál podruhé v řadě

Medvědi v rámci 7. kola zavítali do Slaného, kde domácí zápasy hraje mužstvo HC Řisuty. Diváci mohli vidět útočný hokej na obou stranách, ve kterém vyčnívali zejména gólmani. V základní hrací době skončil stav nerozhodně 2:2, takže na řadu přišlo prodloužení. V něm výhru vystřelil svým druhým zásahem David Tůma a Děčín si mohl připsat 2 body do tabulky.

Medvědi se dostali hned z kraje zápasu do vedení, nahrávku Daniela Volrába sice zblokoval obránce, ale puk se mu vrátil na hokejku a poté už ho poslal do sítě – 0:1. Hned nato mohl vyrovnat Matyáš Rendla, který ujel obraně, nicméně Lukáš Lavinger skvěle zasáhnul. V další své možnosti se Řisuty už dočkaly a autorem trefy byl Vítězslav Bílek – 1:1. Chvíli potom měli Buldoci dvě za sebou jdoucí přesilovky, v nichž si připravili několik možností, jenže vše pochytal Lavinger. V čase 15:45 přišel obrat ve stavu skóre. V přečíslení dva na jednoho Petr Patyk oslovil Rendlu a ten nadvakrát překonal gólmana – 2:1.

Ve 29. minutě měl velkou příležitost děčínský Jakub Černohorský, avšak z úhlu ležícího Petra Pánka nepřekonal. Asi o tři minuty později si Medvědi vypracovali obrovskou šanci v přečíslení tři na jednoho, ovšem střela Tomáše Nezbedy šla mimo. V závěru druhé třetiny byl v dobré pozici T. Nezbeda, ale jeho ránu Pánek vyrazil maskou. Poté se v podobné situaci ocitl i domácí Jan Výrut, nicméně jeho pokus mířil těsně nad břevno.

Ve 43. minutě dostal nabito D. Tůma, ale brankář byl připraven. Po chvilce musel být v pozoru i Lavinger, neboť Buldoci se řítili ve třech na jednoho. Děčínský strážce svatyně si ovšem i s touto situací poradil. V čase 49:12 bylo srovnáno. Tomáš Faigl přihrál na Davida Tůmu, který střelou z první mířil přesně do dolního rohu – 2:2. Děčín dále pokračoval s aktivitou, šance T. Nezbedy a poté Aleše Macka však gólem neskončily. V 56. minutě jeli dva hráči Řisut na jednoho děčínského, nicméně Lavinger si i se střelou Zdeňka Petráše poradil a vyrazil puk. Hned po této akci jel sám na gólmana Trávníček, ale brankáře nevymíchal. V závěru posledního dějství se fanoušci branky nedočkali, a tak zápas dospěl do prodloužení.

Hned v úvodu se do brejku dostaly Řisuty, ale Sebastian Janda nepřekoval Lavingera. I s únikem Aleše Chamráda si děčínský gólman dokázal poradit. Na Začátku 63. minuty měli Medvědi početní výhodu, jenže tu se jim nepovedlo využít. Vše směřovalo k nájezdům, ale v čase 64:33 vystřelil druhý bod Děčínu David Tůma – 2:3.

HC Řisuty – HC Děčín 2:3pp (2:1, 0:0, 0:1 – 0:1)

Branky a asistence:
9. Bílek (Janda, Bláha), 16. Rendla (Patyk, Petráš) – 2. Volráb, 50. D. Tůma (Faigl, Brož), 65. D. Tůma (Černohorský, Trávníček)

Sestava Řisut:
Pánek (Smetana) – Matějka, Janda, Strnad, Řepka, Pokorný, Rudovský, Potěchin – Petráš, Šťastný, Rendla, Chamrád, Křepelka, Okegawa, Bláha, Výrut, Janeček, Patyk, Bílek (C)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Černohorský, Charvát, Kučera, Kaltenböck, Loukota (A), Starý – Zajan (A), T. Nezbeda, Faigl – Trávníček (C), Volráb, D. Tůma – Fojt, L. Nezbeda, Macek – J. Tůma

Zdroj: HC Děčín