Rubriky
Sport Zprávy

Děčín si vyšlápl na Příbram, hattrickem se blýskl Tomáš Nezbeda

V sobotu se děčínští hokejisté vydali na led neporažené Příbrami, která v úvodních minutách zápasu potvrzovala roli favorita. Přesto první branku vstřelili Medvědi. Domácí dokázali otočit výsledek na svou stranu z kraje posledního dějství. Jenže Děčín zbraně nesložil a ukázal, jak se má bojovat až do konce, když v posledních pěti minutách nasázel soupeři 4 branky. Ke třem bodům pomohl skvělý výkon Lukáše Lavingera a hattrick Tomáše Nezbedy.

První velkou možnost si vypracovali příbramští hokejisté, když Petr Eret nastřelil horní tyč. V další šanci byl domácí David Zdeněk, ale přesný pas nevyužil a netrefil z části odkrytou branku. V 10. minutě dostal pěknou přihrávku volný Petr Josefus, jenže Lukáš Lavinger byl připraven. Obrovskou příležitost mohli mít domácí ve 12. minutě, avšak v úniku tři na jednoho se nedostali ani k zakončení. Skóre otevřel v čase 19:05 děčínský Tomáš Nezbeda, který po aktivním napadání získal puk, objel branku a zakončil mezi betony Dominika Šorfa – 0:1.

Ve 24. minutě se do několika příležitostí dostali Děčínští. T. Nezbeda střílel z dobré pozice, jenomže gólman zasáhl maskou, a i proti následné dorážce Pavla Zajana se stihnul přesunout. Ve 27. minutě jel sám na brankáře Petr Kafka, ale Lavinger si s jeho kličkou skvěle poradil. Hned nato měli podobnou možnost i Medvědi, avšak Lukáš Nezbeda se rozhodl vrátit puk na Daniela Volrába a ten se k zakončení nedostal. O chvíli později nastřelil Josefus tyč a proti dorážce zakročil gólman. Zajanův tečovaný pokus z 31. minuty skončil těsně mimo. V první početní výhodě zápasu si největší možnost vypracoval domácí Ladislav Gengel, jenomže Lavinger se stihnul přesunout a zabránil mu ve skórování. V čase 36:22 se Příbram dočkala vyrovnání, když z mezikruží střílel volný Josefus – 1:1.

Na začátku 43. minuty šli domácí hokejisté do vedení. Gengel se dostal až před brankáře a svůj individuální únik zakončil brankou – 2:1. Zajímavou příležitost si v 54. minutě vypracoval Děčín, Volráb našel před bránou Lukáše Nezbedu, ale ten střílel do připraveného Šorfa. V čase 54:57 Medvědi dokázali vyrovnat. Tomáš Nezbeda se procpal přes dva hráče do útočné třetiny a přesnou střelou do víka překonal brankáře – 2:2. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou vsítil rozhodující gól Tomáš Faigl, kterému přihrál v úniku dva na jednoho Tomáš Nezbeda – 2:3. Příbram poté odvolala gólmana, jenže toho dokázal využít Lukáš Nezbeda a zvýšil skóre – 2:4. Poslední slovo měl Tomáš Nezbeda, když se trefil do prázdné branky a zkompletoval tak hattrick – 2:5.

HC Příbram – HC Děčín 2:5 (0:1, 1:0, 1:4)

Branky a asistence:
37. Josefus (Eret, Kafka), 43. Gengel (Saňa) – 20. T. Nezbeda, 55. T. Nezbeda, 59. Faigl (T. Nezbeda, Zajan), 59. L. Nezbeda (Trávníček, Volráb), 60. T. Nezbeda (Zajan, Faigl)

Sestava Příbrami:
Šorf (Jiroušek) – Zdeněk, Vinš, Saňa, Placek, Zedek, Jelínek, Havlín – Pinkas, Hasman, Gengel, Eret, Josefus, Brzák, Kraus, Dragoun, Procházka, Urban, Kafka

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Kaltenböck, Černohorský, Charvát, Kučera, Loukota (A), Košař, Starý – Zajan (A), T. Nezbeda, Faigl – Trávníček (C), Volráb, L. Nezbeda – Fojt, Horák, Macek

Zdroj: HC Děčín