Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi převálcovali Písek a slaví první výhru v sezóně

Děčín se v nové sezóně poprvé představil na svém ledě, kde přivítal IHC Králové Písek. Medvědi po vlažném rozjezdu v úvodu první třetiny postupně převzali otěže zápasu a díky pětigólové prostřední části se dostali do vysokého vedení. Soupeř v posledním dějství ještě upravil výsledek na konečných 7:2, ale to nic neměnilo na tom, že děčínští hokejisté si připsali tři body do tabulky. První soutěžní branky si v děčínských barvách připsali Adam Charvát, Adam Starý a Lukáš Nezbeda. Pro poslední dva jmenované šlo i o prémiové trefy ve 2. lize.

Úvodní minuty zápasu patřily Písku, který si vypracoval několik příležitostí. Tu největší měl Lukáš Volf, ale jeho střela mířila jen do boční sítě. První větší možnost si Děčín nechal do 14. minuty. V přesilové hře se ocitnul tváří v tvář gólmanovi Dominik Kučera, jenže David Novák ho vychytal. V 19. minutě, opět v početní výhodě, Tomáš Faigl přihrál na teč Danu Volrábovi, který se pokusil usměrnit puk mezi nohy Nováka, ale neúspěšně. Chvíli na to se Medvědi mohli radovat. Spolupráci bratrů Nezbedových začal Tomáš, který krásně oslovil svým pasem mladšího Lukáše a ten neměl problém dostat puk do branky – 1:0.

Do prostřední části vstoupili aktivně tentokrát domácí hokejisté a výsledkem z toho byla získaná přesilovka. Tu po 10 sekundách využil Daniel Volráb, kterého pěknou zadovkou zpoza branky našel David Tůma – 2:0. Ještě v té samé minutě se dostal k dorážce Lukáš Nezbeda a svým druhým gólem zvýšil vedení na 3:0. V polovině zápasu se zaskvěl Lukáš Lavinger při střele Pouzara, který ujížděl se spoluhráčem v přečíslení dva na jednoho. V čase 33:07 si Štěpán Kuchynka vybruslil od mantinelu až do středu a svižnou střelou nedal gólmanovi šanci – 4:0. Ve 38. minutě se zrodily dvě akce. Nejdříve písecký obránce při rozehrávce zlomil hůl a Volráb jel sám na Nováka, kterého ovšem nepřekonal. Hned potom následovalo buly v útočném pásmu Děčína, po kterém získal puk Adam Charvát a poslal ho do sítě – 5:0. Už to vypadalo, že se půjde do kabin za stavu 5:0, ale sekundu před sirénou vystřelil od modré Adam Starý a kotouč skončil za Novákem – 6:0.

Na začátku poslední třetiny dostal Písek možnost čtyřminutové přesilovky. Domácí se však výborně bránili a zbytek pochytal jistý Lavinger i včetně nepříjemné teče Volfa. V čase 46:06 navýšil vedení už na 7:0 David Tůma, když svou ránu usměrnil do horního víka. O necelé tři minuty později se dočkali také písečtí hokejisté. Jan Matiášek se dostal k volnému puku, a ještě ho naservíroval do prázdné branky Lukáši Práškovi, který se nemýlil – 7:1. Poslední změna skóre přišla v závěru utkání. Lukáš Volf bleskově využil početní výhodu a stanovil konečný výsledek 7:2.

HC Děčín – IHC KRÁLOVÉ PÍSEK 7:2 (1:0, 5:0, 1:2)

Branky a asistence:
19. L. Nezbeda (T. Nezbeda, Charvát), 24. Volráb (Tůma, Faigl), 24. L. Nezbeda (Zajan, T. Nezbeda), 34. Kuchynka (Macek, Starý), 38. Charvát (T. Nezbeda, L. Nezbeda), 40. Starý (Kuchynka, Volráb), 47. D. Tůma (Kuchynka, Faigl) – 49. Prášek (Matiášek, Volf), 60. Volf (Radoš, Dudáček)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Košař, Charvát, Kučera, Loukota (A), Starý – Trávníček (C), Faigl, D. Tůma – Zajan (A), T. Nezbeda, L. Nezbeda – Kuchynka, Volráb, Macek – J. Tůma

Sestava Písku:
Novák (od 41. Kříž) – Dvořák (C), Dudáček, Hanus, Radoš, Turek, Kurfürst – Březina (A), Volf (A), Bednařík – Macháček, Koupal, Matiášek – Hollar, Prášek, Pouzar

Zdroj: HC Děčín