Rubriky
Zprávy

Město mimořádně odmění své dobrovolné hasiče za zásah u požáru v národním parku České Švýcarsko

Téměř 700 tisíc korun si mezi sebou rozdělí hasiči děčínských jednotek sborů dobrovolných hasičů jako mimořádnou odměnu. Rozhodla o tom rada města. Finanční dar dostanou hasiči za náročný zásah při požáru v národním parku České Švýcarsko. Celkem odměnu obdrží 61 dobrovolných hasičů. Výši odměn stanovilo město po dohodě s veliteli jednotek podle počtu hodin strávených na požářišti. Ti hasiči, kteří byli nasazení nejvíce, dostanou 15 tisíc korun.

„Na místě jsem viděl obětavost, statečnost a nezměrné, i když mnohdy marné úsilí nasazených hasičů o záchranu tohoto krásného kouta naší vlasti. Mimořádný finanční dar od města si rozhodně zaslouží, rád bych jim ještě jednou za nás všechny poděkoval,“ říká primátor Děčína Jiří Anděl s tím, že kromě odměn město pokračuje v obnově hasičské techniky a vybavení.

Členové jednotek sboru dobrovolných hasičů ze Starého Města, Křešic, Boletic a Horního Žlebu zasahovali u požáru v národním parku tři týdny, a to v extrémně náročných podmínkách, zejména v období vysokých klimatických teplot, v zakouřeném ovzduší a v mimořádně náročném terénu se špatným přístupem. Svým nasazením se podíleli na záchraně životů, zdraví a majetku osob žijících na území zasaženém požárem a také na ochraně životního prostředí a hodnot národního parku.

Kromě finančního daru pro ně město Děčín proto chystá ještě další poděkování, a to formou osobního setkání.

Zdroj: Magistrát města Děčín