Rubriky
Zprávy

V Litoměřické ulici vzniknou nové chodníky či přechod

Nový přechod pro chodce, nové místo pro přecházení a také nové chodníky začne brzy město budovat v Litoměřické ulici. Úpravy se částečně dotknou i Roudnické ulice. Cena zakázky je téměř čtyři miliony korun bez DPH.

„Tyto úpravy budou znamenat další krok ke zvýšení bezpečnosti chodců ve městě. Stavby a opravy chodníků jsou jedna z našich priorit,“ říká náměstek primátora Tomáš Brčák (ODS).
V Litoměřické ulici kromě nového přechodu dojde také k opravě a úpravě stávajících chodníků. Dále je v plánu rozšíření této ulice v místě křižovatky s ulicí Roudnická. Chodník nově povede až k železničnímu přejezdu. V celé oblasti dojde také ke změně dopravního značení a změnu čeká také veřejné osvětlení. Práce by měly proběhnout ještě letos, město má navíc zažádáno o dotaci na tuto investiční akci.

Dopravní omezení
V termínu od 11.7.2022 do 30.9.2022 dojde z důvodu prací u silnice č. II/261 (ul. Litoměřická) v úseku od železničního přejezdu P2995 ke křižovatce s ul. Roudnická k dopravnímu omezení – zúžení jízdních pruhů se zachováním obousměrného provozu v min. šíři 5,5 m. Ve 33. týdnu bude v pracovní době provoz omezen na střídavý jednosměrný provoz řízený náležitě poučenými osobami. Zhotovitelem prací je firma DC AVEX s.r.o.

Město také připravuje město podklady pro stavbu chodníku, který by v budoucnu propojil Březiny s Horními Březinami. Chodník povede podél silnice 2/262.

„Je tu velmi silný provoz, protože se jedná o hlavní tah mezi Děčínem a Benešovem nad Ploučnicí, chodí tudy lidé z Horních Březin, proto jim chceme zajistit větší bezpečí,“ vysvětluje Tomáš Brčák.

V současné době je hotová studie, která mimo jiné komplexně řeší jak autobusovou zastávku v Horních Březinách, tak i u DDM, a to včetně přechodu. Ten je totiž naprosto nevyhovující. Právě na základě studie nechá město zpracovat dokumentaci pro stavební povolení. Současně na takto rozsáhlou akci požádá o dotaci.
„Protože je situace neúnosná a nemůžeme čekat na stavbu chodníku, jehož příprava může trvat až několik let, po dohodě s krajskou správou silnic naše Středisko městských služeb zatím rozšíří krajnici pro vyšší bezpečnost chodců,“ dodává Tomáš Brčák.

Zdroj: Magistrát města Děčín