Rubriky
Turisti Zprávy

Magistrát vydal opatření o dočasném vyloučení vstupu do lesa v národním parku s několika výjimkami pro vstup

Magistrát města Děčín, odbor životního prostředí, vydal na základě žádosti Správy NP České Švýcarsko opatření obecné povahy o dočasném vyloučení vstupu na lesní pozemky národního parku. Jedná se ale pouze o oblast zasaženou požárem a nejbližšího okolí. Více informací najdete v článku.

Mezi výjimky vstupu patří 

– např. Jetřichovicko s oblíbenými vyhlídkami (Mariina, Vilemína stěna nebo Rudolfův Kámen), Tokáň, Pavlinino údolí, Růžovský vrch, rozhledna Růženka apod. V těchto částech je možný pohyb POUZE po turistických cestách. Ostatní lokality mimo toto území jsou přístupné bez omezení. Je nutné dbát zvýšené opatrnosti v souvislosti s vysokým rizikem požárů.

Ostatní části národního parku a destinace České Švýcarsko jsou přístupné a bezpečné, zároveň se zde nepohybují složky IZS. Pro návštěvníky jsou tedy přístupné lokality Tisá, Ostrov, Sněžník, okolí Děčína, Srbská Kamenice, okolí České Kamenice a Krásné Lípy, Doubice, Vlčí hora a celý Šluknovský výběžek včetně Lužických hor.

Nadále jsou však uzavřeny tyto obce a lokality, kde stále probíhají hasební práce: Hřensko, Mezní Louka, obě soutěsky, Pravčická brána, Mezná, Šaunštejn, Zadní Jetřichovice a Česká silnice, Dolský mlýn, Kamenická vyhlídka, Vysoká Lípa, okraj obce Janov.

Mapa uzavřené oblasti národního parku – zdroj: České Švýcarsko, o.p.s.

uzavrena oblast NP 800

O vydání opatření požádala Správa NP České Švýcarsko a Magistrát města Děčín žádosti vyhověl. Opatření najdete v příloze.

Zdroj: Magistrát města Děčín