Rubriky
Sport Zprávy

A-tým zahájil přípravu na novou sezónu

Děčínští hokejisté zahájili v pondělí 2. května letní přípravu na sezónu 2022/23. Pod novým koučem Tomášem Marešem se na prvním tréninku hlásilo 18 hráčů včetně tradičních opor. Bývalý lodivod Ústí nad Labem a Bíliny bude trénovat mužstvo společně s Michalem Oliveriusem. Jaký je plán přípravy a co říkal trenér Tomáš Mareš k současnému stavu kádru?

Jak vypadá kádr, se kterým jste zahájili přípravu?
Na dnešním prvním tréninku bylo přítomno 18 hráčů. Kádr se bude postupně tvořit, zatím je to tak 60 %. Pro mě samotného je tu mnoho nových tváří. Jsem rád, že tady budou pokračovat hráči, kteří mužstvo táhli v loňské sezóně a dokázali Děčín udržet ve 2. lize. Jsou to Lukáš Lavinger, Ondra Skokan, Kuba Loukota, Pavel Zajan, Dan Volráb a Tomáš Faigl. Největší peckou pro klub, pro fanoušky a celou 2. ligu je návrat odchovance Michala Trávníčka.

Máte představu, na jakých postech budete chtít posílit?
Jednoznačně musíme posílit o několik obránců i útočníků. Nějaká zajímavá jména jsou v jednání, ale vše záleží především na financích. Loňská sezona se moc nepovedla a značka HC Děčín trochu poklesla. Naším úkolem je ji vrátit mezi přední kluby 2. ligy.

Novou posilou je Michal Trávníček, co si od něj slibujete?
Michal je osobnost, která toho strašně moc dokázala. Slibujeme si od něj, že bude tím pravým lídrem a “šéfem“ v kabině, že bude příkladem pro všechny hráče a že bude stejným tahounem, jakým byl v Litvínově i v Ústí. Všichni jsme nesmírně rádi, že se rozhodl pokračovat v kariéře právě v klubu, kde s hokejem začínal.

Jaký je plán přípravy a už víte, s kým budete hrát?
Přípravné období bude probíhat od 2. května do 24. června. Trénovat se bude vždy od pondělí do čtvrtka. Na led půjdeme 1. srpna a čeká nás celkem 8 až 9 přípravných utkání. O soupeřích se ještě jedná, ale měli bychom hrát určitě s Chomutovem, Mostem a Ústím. V přípravě chceme s mužstvem absolvovat i jednodenní tzv. teambuilding. Tuto akci necháme na Honzovi Havlíčkovi a Jirkovi Zdvořáčkovi.

Jste typ trenéra, který hodně dbá na fyzickou přípravu?
Dá se říct, že ano. Především jsem typem trenéra, který dbá na disciplínu a přístup hráčů. Vždy vyžaduji 100 % přístup všech hráčů. Pokaždé jim říkám, když přijdou na trénink nebo na zápas, ať tam nechají vše, jinak můžou zůstat doma a koukat třeba na televizi.

Máte v hlavě, jakým stylem hry se budete chtít prezentovat?
Hodně bude záležet na tom, jak se nám podaří doplnit kádr. Určitě bychom chtěli hrát útočný hokej založený na neustálém pohybu s velkým množstvím střelby. Být hodně aktivní, hrát co nejvíce s kotoučem a po ztrátě se okamžitě snažit dostat soupeře pod tlak.

V Děčíně jste již krátkou chvíli působil, bylo to před čtyřmi lety. Co si od svého působení v Děčíně slibujete a co můžou fanoušci očekávat?
Ano, je to tak. Před čtyřmi roky jsem zde začal sezónu, ale pak přišla nabídka z Chance ligy, z Ústí nad Labem, kde jsem měl působit v roli hlavního trenéra. Viděl jsem to jako velkou šanci, a proto jsem po vzájemné dohodě přešel tam. Letos se do Děčína vracím a na práci se moc těším, protože zde budu spolupracovat s lidmi, kteří hokeji dávají vše. Všichni chceme vrátit klub tam, kam vždy patřil. Chtěli bychom do play-off.

Na lavičce s Vámi bude Michal Oliverius. Jak se na spolupráci těšíte?
Na spolupráci s Olim se určitě těším, protože on byl výborný hráč, hokeji rozumí, a hlavně tu působil jako trenér v předešlých dvou sezonách. Jak si rozdělíme role na střídačce, tak o tom se ještě budeme bavit. Ale určitě budu chtít, aby Oli dělal přesilové hry, protože v nich byl geniální.

Zdroj: HC Děčín