Rubriky
Dětem Zprávy

V Děčíně startují zápisy do základních škol on-line 1. dubna

Apríl s úsměvem a vědomím, že v Děčíně startují zápisy dětí do základních škol. Registrace se spustí již tento pátek, tedy 1. dubna a poběží až do 14. dubna 2022.

Jednoduše, on-line! Ale nebojte, prvňáčci už letos o zážitek nepřijdou, do své školy se budou moci přijít podívat osobně v pátek 22. dubna.

„Díky skvělé práci našeho IT oddělení se podařilo zápisy výrazně zjednodušit. Společně s on-line systémem, který je stejný na všech školách, byla vytvořena i digitalizovaná spádová vyhláška do interaktivní mapy na portále města. Každý rodič dnes může zadat svoji adresu a zobrazí se mu nejen spádová škola, ale také její webové stránky a vše, co k zápisu potřebuje vědět. Letos byly do mapy přidány i mateřské školy. Mám radost, že jsme využili vše, co jsme se naučili ve ztíženém loňském roce, tedy využít on-line pro lepší službu lidem a zároveň odstranit další kus byrokratické zátěže pro školy. No a největší radost mám pak z toho, že už budoucí školáci nepřijdou o možnost při prezenčním zápisu přijít se podívat do své nové školy,“ okomentoval Martin Pošta (Volba pro Děčín), náměstek primátora pro školství, kulturu a sport.

Od 1. do 12. května poté ve městě proběhnou zápisy do mateřských škol, přičemž prezenční den byl stanoven na pátek 13. května 2022.

Interaktivní mapu najdete ZDE…

Zdroj: Magistrát města Děčín