Rubriky
Kultura Zprávy

Děčín se hudebně rozezní na pomoc Ukrajině

Jsme s Ukrajinou a chceme to ukázat naplno. I proto se město rozhodlo podpořit iniciativu děčínských kapel na uspořádání charitativního koncertu, jehož výtěžek poputuje na humanitární pomoc do válkou postižené Ukrajiny. Akce proběhne v neděli 6. března od 14 hodin na Masarykově náměstí. Program akce bude brzy zveřejníme.

„V průběhu dne vystoupí více než desítka převážně děčínských kapel nejrůznějších žánrů. Jejich iniciativy si nesmírně vážím a pro město bude ctí takovouto akci uspořádat a zajistit. Všichni účinkující vystoupí bez nároku na honorář a mám radost z toho, že vybraná částka půjde na přímou pomoc Ukrajincům skrze neziskové organizace. Rád se s vámi uvidím,“ řekl Martin Pošta, náměstek primátora pro školství, kulturu a sport.

Na organizaci akce se podílí také Jana Erdela Víchová:

„Jsem moc ráda, že se nám daří spolupráce mezi organizátory různých kulturních akcí. Bude to skvělý koncert, ve kterém budou namíchány kapely napříč žánry, a já zvu všechny z Děčína a okolí podpořit ukrajinský boj proti agresorovi, se kterým my máme svou osobní zkušenost.“

„Je skvělé, že pro všechny oslovené hudebníky je sounáležitost s napadenou Ukrajinou naprostou samozřejmostí. To stejné platí pro město Děčín, které se k tomuto nápadu postavilo skvěle. Věřím, že podobné akce jsou důležité také pro nás samotné, abychom si uvědomili, že zlu není možné ustupovat,“ doplnil další z organizátorů Jakub Bureš.

Na místě bude také ČČK Děčín, který se zapojil do sbírky zdravotnického materiálu. Co vše bude možné donést, zveřejníme v nejbližší době.

Z důvodu konání akce nebude možné na Masarykově náměstí tuto neděli mezi 12. až 20. hodinou parkovat. Věříme, že v tomto případě pro to budete mít plné pochopení. Děkujeme.

Zdroj: Magistrát města Děčín