Rubriky
Sport Zprávy

Děčín nad Letňany vedl 3:1, nakonec duel do vítězného konce nedotáhl a prohrál 3:7

Ve středu na svém ledě přivítali Medvědi lídra druholigové tabulky v severní skupině, a sice pražské Letňany. S těmi vedli už 3:1, ovšem soupeř postupně ztrátu vymazal a zápas strhl na svou stranu. Poté přidal další góly a vítězství si už vzít nenechal.

Zápas začal na obou stranách svižně, oba týmy měly snahu ohrozit brankáře soupeře, ale nepovedlo se. Poté se hrál spíše opatrný hokej a vyčkávalo se, kdo jako první udělá chybu. Skóre se měnilo až ve třinácté minutě, kdy LUKÁŠ VACÍN zužitkoval přihrávku spoluhráče a zakončil. Jeho pokus pak skončil za Skokanovými zády – 0:1. O chvíli později pak těsně minul děčínskou klec Jan Hlaváč a Medvědi se ubránili další šanci Letců. V sedmnácté minutě po neúspěšné střele hostů šli domácí do přečíslení. To poté zblízka zakončil naprosto přesně TOMÁŠ ŠILAR, jenž tváří v tvář nedal Zeithamlovi šanci – 1:1. Skóre se už do první sirény neměnilo a oba celky tak šly poprvé do kabin smírně.

Ze druhé třetiny uplynulo pouhých dvanáct vteřin a na ukazateli skóre se rozsvítilo skóre 2:1. To se trefil DANIEL VOLRÁB a strhl tak vedení na medvědí stranu. V sedmadvacáté minutě využil přesilovou hru svižnou ranou od kruhu LUKÁŠ ZIKA a Medvědi nad lídrem tabulky vedli rozdílem dvou branek – 3:1. V polovině duelu měli přesilovou hru hosté, snažili se o kontaktní branku, ale Děčín se ubránil a stále držel slibný náskok. Děčín pokračoval v dobré hře a hrozil před Zeithamlem, ale hosté už nedovolili, aby soupeř náskok pojistil. Na konci druhého dějství využil hodně rychle přesilovou hru LUKÁŠ KASTNER, který tak vrátil Letňany kontaktním gólem zpět do hry. A ještě do přestávky stihli hosté díky ADAMU KELLERSTEINOVI srovnat a začínalo se znovu od začátku – 3:3.

Na začátku třetí třetiny se do úniku dostal Pavel Zajan, ale z levé strany jeho svižný projektil nezaplul za záda Zeithamla. Ve dvaapadesáté minutě strhl vedení na letňanskou stranu LUKÁŠ KASTNER a Medvědi tak museli dotahovat ztrátu – 3:4. Moc dlouho to netrvala a hosté si vedení pojistili zásluhou ADAMA KELLERSTEINA a s Děčínem to nevypadalo dobře – 3:5. Poté se ještě postupně trefili ADAM KELLERSTEIN a LUKÁŠ KASTNER, kteří zkompletovali své hattricky. Letňanští nakonec zdolali Děčín a po výhře 7:3 si upevnili první pozici.

HC Děčín – HC Letci Letňany 3:7 (1:1, 2:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 17. Šilar (Volráb), 21. Volráb (Zajan, Kučera), 27. Zika (Volráb) – 13. Vacín (Zedek), 37. Kastner (Chalupa, Hlaváč), 39. Kellerstein (Zedek), 52. Kastner (Zedek), 53. Kellerstein (Arnošt), 57. Kellerstein (Straka, Kropáček), 60. Kastner (Wonar, Straka)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Kácha) – Pöschl, Kučera, F. Černohorský, Kaltenböck, Loukota, Ferbas, V. Tůma – Ekrt, Fojt, Ineman, Faigl, Volráb (C), Šeliga, Zajan, Zika, Šilar, Janoušek


Zdroj: HC Děčín