Rubriky
Zprávy

Tvoříme Děčín 2022: Podávání návrhů startuje

Od 1. února mají lidé možnost podávání návrhů v rámci Tvoříme Děčín 2022.
V rozpočtu pro tento ročník vyčlenilo 2 miliony korun na realizaci návrhů občanů. Přihlásit svůj projekt je možné až do konce května prostřednictvím formuláře ZDE. 

„Jako každý rok se na návrhy obyvatel těšíme. Chceme, aby se místní zapojili a sami přišli s nápady, které zlepší či oživí veřejný prostor. Může jít například o opravu mobiliáře, cesty, chodníku, organizaci zajímavé akce, úpravy zeleně. Důležité je, aby se lidé sami podíleli na věcech prospěšných pro město, a tím jej spoluvytvářeli,“ říká Anna Lehká, náměstkyně primátora.

Inspiraci na nové projekty mohou občané čerpat v galerii návrhů z minulých ročníků na webu Tvoříme Děčín. Zde najdou také formulář pro podání projektu, a to až do konce května. Poté se u všech návrhů prověří jejich realizovatelnost. O realizaci konkrétních projektů rozhodne veřejnost hlasováním. To proběhne v září letošního roku. „Pokud by si někdo nevěděl rady, jak postupovat při podávání návrhů, může se obrátit na pracovnici odboru rozvoje Šárku Kalivodovou, která ochotně poskytne potřebné informace,“ doplnila Anna Lehká.

Zdroj: Magistrát města Děčín