Rubriky
Sport Zprávy

Dvůr vyškolil Medvědy, porazil je vysoko 8:1. Trápení Děčína tak pokračuje dále

Hokejisté Děčína zajížděli k dalšímu kolu do Dvora Králové, kde chtěli odčinit prohru s Bílinou. Ale nestalo se tak. Dvorští neponechali nic náhodě a po pohodlné výhře 8:1 tak zapsali další tři body do tabulky, Medvědi naopak zůstali znovu bez bodů.

Skóre ve Dvoře Králové se měnilo už v páté minutě hry. Jiří Matějíček našel křižnou přihrávkou MARTINA FRANCE, který tvrdou ranou nedal Skokanovi šanci – 1:0. Medvědi poté získali možnost přesilové hry a měli šanci na vyrovnání, ale to se nekonalo. Dvůr se ubránil a těsný náskok udržel. A v patnácté minutě se znovu prosadil MARTIN FRANC, který navýšil náskok Dvora a velmi brzy měl zaděláno na hattrick – 2:0. Do konce první části hry se ale Děčínu povedlo snížit na rozdíl jediné branky a byl zpět ve hře. V osmnácté minutě zužitkoval přihrávku od Kostourka JAKUB LOUKOTA a Medvědi byli zpět ve hře – 2:1.

Hned na začátku druhé třetiny pokryl pokus domácího Vašíčka Skokan a podržel tak Medvědy. Ve čtyřiadvacáté minutě už ale musel lovit puk ze své sítě, když ho prostřelil JAN DVOŘÁK – 3:1. A hned na to se trefil také MICHAL PETIRA a Děčín musel dohánět tříbrankovou ztrátu – 4:1. V polovině utkání ubránili Medvědi přesilovku Dvora a nedovolili mu skórovat. Následně pak se do zakončení dostal Jakub Chrpa, ale trefil jen boční síť domácí klece. O chvilku později pak orazítkoval tyč Vojtěch Tůma. V závěru ještě opět udeřil domácí, kteří díky JIŘÍMU MATĚJÍČKOVI využili přesilovou hru a bylo to už 5:1.

V první polovině třetí třetiny se oba celky ubránily v oslabení a neinkasovaly. Domácí tak stále drželi slušný náskok. Pak ale dvakrát po sobě skórovali Dvorští a prakticky bylo po zápase. JAN DVOŘÁK zvýšil na 6:1 a po něm hned na 7:1 upravil DOMINIK DUŠEK. V šestapadesáté minutě už Dvůr vedl 8:1, když se mezi tři tyče trefil MICHAL PETIRA, který jak se později ukázalo, byl posledním střelcem duelu mezi Dvorem Králové a Děčínem.

HC RODOS Dvůr Králové – HC Děčín 8:1 (2:1, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Franc (Matějíček, Dušek), 15. Franc (Dvořák), 24. Dvořák (Ježek), 25. Petira (Půhoný, Valášek), 39. Valášek (Matějíček), 51. Dvořák (Muška, Ježek), 52. Dušek, 56. Petira (Půhoný) – 18. Loukota (Kostourek)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Blažek) – Žižka, F. Černohorský, Kaltenböck, Loukota, Arnold, Tůma, Kučera – Faigl (A), Hruška, Kostourek, Chlouba, Zajan (A), Ineman, Janoušek, Chrpa, Volráb (C), Šeliga, Harkabus

Vendula Zdražilová, HC Děčín