Rubriky
Sport Zprávy

Lídr ze Dvora potvrdil roli favorita a Medvědy na jejich ledě porazil 7:3

Třetí zápas v řadě za sebou Děčínští nebodovali. Dvůr Králové byl nad jejich síly a s favoritem tak padli 3:7. Ve středu je čeká poslední duel v tomto kalendářním roce, kdy přivítají další těžký celek, a sice pražské Letňany.

Úvodní třetina duelu mezi Děčínem a Dvorem Králové byla na branky hodně chudá. Medvědi měli jako první možnost přesilové hry, ale nedokázali ji využít. Následovala početní výhoda Rodosu, ovšem i hosté se v ní neprosadili. V šestnácté minutě už ano. Druhou možnost v přesile hráči Dvora zvládli, otevřeli účet zápasu a šli do vedení. Po sedmnácti vteřinách potrestal vyloučení Dominika Kučery JAROSLAV MOUČKA a Děčín ztrácel jeden gól – 0:1. Do konce první části hry se už nic nestalo a poprvé se lépe do kabin šlo prvnímu celku druholigové tabulky.

Druhá třetina ještě ani pořádně nezačala a hosté v jejím úvodu odskočili Děčínu na rozdíl dvou branek. JIŘÍ PŮHONÝ zužitkoval přihrávku od Dominika Duška a Sklíba tak podruhé musel lovit touš ze své sítě – 0:2. O chvilku později se pro Medvědy naskytla příležitost snížit na rozdíl jediného gólu, ovšem další početní výhoda zůstala opět nevyužita. Naopak hned po ubráněném oslabení udeřili opět hosté. Jakub Muška jen co se vrátil z trestné lavice, našel přihrávkou DOMINIKA DUŠKA, jenž prostřelil Šimona Sklíbu – 0:3. V polovině zápasu už domácí využili přesilovku a snížili díky JANU SMOLOVI, který sebral Brázdilovi čisté konto a na ukazateli skóre svítil první děčínský gól – 1:3. Netrvalo ale dlouho a Dvůr měl zpět tříbrankový náskok zásluhou JIŘÍHO PŮHONÉHO – 1:4.

Začátek třetího dějství patřil Děčínu, který díky RADKU FOJTOVI snížil na rozdíl dvou branek a ještě se tak vrátil zpět do zápasu – 2:4. Medvědi pak přežili dvě oslabení a ještě měli snahu dostat se na kontaktní branku, to se ale dlouho nevedlo. Místo toho pak v šestapadesáté minutě znovu udeřili hosté, kteří měli zase náskok o tři góly, když se trefil mezi tři tyče MILAN VALÁŠEK – 2:5. A za necelou minutu později se prosadil JIŘÍ PŮHONÝ, který tak zkompletoval svůj hattrick – 2:6. Hosté pak už byli rozjetí a zanedlouho přidali další trefu. JIŘÍ JEŽEK dal klid na hokejky spoluhráčů a bylo v podstatě hotovo – 2:7. Debakl v závěru ještě zmírnil JAKUB CHRPA, ale už to byla jen korekce skóre – 3:7.

HC Děčín – HC RODOS Dvůr Králové 3:7 (0:1, 1:3, 2:3)
Branky a nahrávky: 32. Smola (Kostourek, Chlouba), 47. Fojt (Kostourek), 59. Chrpa (Chlouba) – 16. Moučka (Půhoný, Vašíček), 23. Půhoný (Dušek, Muška), 29. Dušek (Muška, Půhoný), 36. Půhoný (Dušek, Moučka), 56. Valášek (Luštinec), 56. Půhoný (Dušek, Moučka), 57. Ježek (Vašíček, Dvořák)

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Lavinger) – Loukota, D. Kučera, J. Černohorský, Kaltenböck, F. Černohorský, Stuchlý, V. Tůma – Chlouba, Smola, Chrpa – Zika, Ineman, Faigl (A) – Kostourek, Zajan (A), Fojt – Volráb (C), Janoušek

Vendula Zdražilová, HC Děčín