V Bílině se skóre zápasu měnilo v sedmé minutě. TOMÁŠ ČERMÁK zužitkoval přihrávku od Erika Mareše a prostřelil Lukáše Lavingera. Využil přesilovou hru a poslal Bílinu do vedení – 1:0. Medvědi pak ubránili oslabení a chtěli srovnat, ovšem ve třinácté minutě inkasovali podruhé a museli dohánět vyšší manko. Podruhé v zápase se prosadil TOMÁŠ ČERMÁK a měl zaděláno na hattrick – 2:0. Domácí mohli v závěru ještě odskočit na vyšší rozdíl, ale další přesilovku v této části hry už nevyužili.

V sedmadvacáté minutě využil přesilovou hru i Děčín a Medvědi se dostali Bílině na kontaktní branku. Mezi tři tyče poslal kotouč ONDŘEJ SÝKORA a jeho tým byl zpátky ve hře – 2:1. Ovšem Děčínští se z tohoto gólu radovali pouhých osmnáct vteřin. Draci hned po buly získali pásmo a mezi tři tyče se trefil JURIJ ŽOLOBOV – 3:1. Ten tak vrátil klid na bílinské hokejky. Následovala početní výhoda Medvědů, kterou využil ONDŘEJ SÝKORA a také on měl načatý hattrick – 3:2. V závěru druhého dějství pak znovu Bílina vedla o dva góly. Na 4:2 zvýšil v osmatřicáté minutě KRYŠTOF OUŘADA. Ale hned na to Děčín snížil a znovu byl zpět ve hře. ADAM JANOUŠEK byl tím, kdo se za necelou minutu od inkasované branky prosadil – 4:3.

Hned na začátku třetí periody měli Medvědi velkou šanci na vyrovnání, když měli k dispozici přesilovou hru. Ovšem domácí se ubránili a hned udeřili. Na 5:3 zvýšil kapitán Bíliny VOJTĚCH KUBINČÁK. Šest minut před vypršením třetí třetiny se znovu Děčínu povedlo dostat se svému soupeři na dostřel jediného gólu, když se prosadil MICHAL OLIVERIUS – 5:4. Medvědi tak stále ještě žili. Záhy ale Bílina zase odpověděla JURIJEM ŽOLOBOVEM a vedla zase dvoubrankovým rozdílem jako už několikrát v duelu – 6:4. Přestřelka pokračovala, odpověď velmi brzy našel PAVEL ZAJAN a opět to bylo o gól. A tohle Medvědy už pořádně nakoplo a po vhazování se prosadil LUKÁŠ ZIKA a bylo dokonce vyrovnáno – 6:6. Už to vypadalo, že utkání půjde do nastavené hrací doby, ale tu odmítli bílinští hráči. Osmatřicet vteřin před koncem se trefil podruhé VOJTĚCH KUBINČÁK a Draci opět vedli – 7:6. I přes závěrečnou powerplay Děčína své těsné vedení uhájili a podruhé v sezóně Děčín obrali o všechny body.

HC Draci Bílina – HC Děčín 7:6 (2:0, 2:3, 3:3)
Branky a nahrávky: 7. Čermák (Mareš, Šefl), 13. Čermák (Žolobov), 27. Žolobov (Čermák), 38. Ouřada (Čermák, Žolobov), 45. Kubinčák (Daniel), 55. Žolobov (Daniel, Záruba), 60. Kubinčák (Čermák) – 27. Sýkora (Volráb), 30. Sýkora (Volráb, Zajan), 39. Janoušek (Šeliga, Hocelík), 54. Oliverius (Černohorský), 55. Zajan (Sýkora, Tůma), 55. Zika (Zajan, Sýkora)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Sklíba) – F. Černohorský, D. Kučera, Tenkrát, Hocelík, J. Černohorský, Arnold, V. Tůma – Faigl (A), Smola, Zika, Fojt, Oliverius (C), Horák, Šeliga, Zajan (A), P. Sýkora, Volráb, Janoušek

Vendula Zdražilová, HC Děčín