Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s Ondřejem Michálkem, dlouholetým hlavním trenérem kategorií do 5. třídy

Ondřej Michálek v HC Děčín působí dlouho řadu let. Jeho náplní práce je vést kategorie 1. – 5. třídy. Jeho elán a pracovitost je na nejvyšší úrovni.

1) Soutěže nejmenších jsou již v plném proudu. Jak se daří našim nejmenším kategoriím?
Hodnotit výsledky u nejmenších kategorií je bezpředmětné. Daleko důležitější je, že se na každou akci těší a jak cítí, že se o víkendu hraje, stále se dotazují, jestli to platí a s kým se vlastně hraje, kam se jede atd. Jsou jak malé včeličky. To je cíl, kterého se nám v nejmenších kategoriích daří dosáhnout…těšit se.

2) Co je při práci s dětmi dle Tebe nejdůležitější?
Aby chodili s úsměvem a radostí. I přes to, že je to někdy náročné – hodně se opakuje, podaří se vždy nějakou prima hrou vrátit pocit radosti a štěstí. Když má radost malý hokejista, má ji i trenér – jsou ve vzájemném vztahu.

3) Co Tě nejvíce baví na práci s dětmi?
Mají v sobě fluidum, které když se člověk naučí vnímat, nemůže mít špatnou náladu. Proto se možná říká, že práce s dětmi je radost. Dále také pokrok, který udělá prvňák za měsíc je diametrálně jinde, než třeba dorostenec za stejný čas. Práce je vidět.

4) Jaký program čeká naše hráče v prosinci a mezi svátky?
Plánujeme domácí turnaje v kategoriích 1. a 2.třídy a s ostatními zřejmě vyjedeme někde po okolí. Po čertech nás čeká se 4.třídou velký turnaj v maďarském Dunaújvarosi, kde poznáme maďarské a slovenské týmy. Moc de těšíme.

5) Máš nějaký vzkaz pro hokejisty v této nejisté době?
Hlavně ať se jich v této době drží zdraví, protože bez něho nemohou dělat tento skvělý sport.

Ondrovi děkujeme za rozhovor!

Zdroj: HC Děčín