Už ve druhé minutě hry se měnilo skóre, a sice na domácí straně. JAROSLAV DVOŘÁK překonal Šimona Sklíbu a Nová Paka šla do vedení – 1:0. Medvědi pak měli k dispozici dvě přesilové hry, které ale využít nedokázali. V závěru první třetiny pak udeřili znovu Bruslaři, které do dvoubrankového náskoku poslal LUKÁŠ ŠÍPEK – 2:0. Medvědi už nestihli do sirény vsítit kontaktní branku a do druhé třetiny tak šli s mankem, které čítalo dva góly. Do druhé třetiny tak šli s cílem dostat se na kontakt a zpátky do hry.

Ovšem ve dvaadvacáté minutě se prosadil FILIP KRSEK, jenž tak plány Děčína zmařil – 3:0. A po polovině základní hrací doby vedli domácí hráči už 4:0. Podruhé v duelu se trefil JAROSLAV DVOŘÁK a měl tak zaděláno na hattrick. Medvědi nadále čelili útočné aktivitě novopackých Bruslařů a ti záhy vedli už 5:0. V pětatřicáté minutě rozvlnil popáté děčínskou síť TOMÁŠ NEZBEDA a dal tak klid na hokejky spoluhráčů. A to ještě nebylo vše ze strany Nové Paky. Sedmadvacet vteřin před druhou sirénou se trefil JAN KEREKANIČ a po dvou třetinách tak Medvědi měli na svém kontě „kanára“.

A v pětačtyřicáté minutě už domácí vedli 7:0. DAVID MALÍK využil přesilovou hru čtyři vteřiny před jejím koncem a s Medvědy to vypadalo zase o dost hůře. V polovině třetí třetiny se poprvé prosadil také Děčín. PAVEL ZAJAN prostřelil domácího brankáře a sebral mu čisté konto – 7:1. Poté byl vyloučen Jakub Loukota a Nová Paka měla k dispozici další přesilovou hru. Tu ale využít nedokázala. Mrzet to domácí hráče ale nemuselo, stále měli velmi slušný náskok. A ten udrželi až do konce. Podruhé v sezóně sebrali Bruslaři Děčínu všechny body.

BK Nová Paka – HC Děčín 7:1 (2:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Dvořák (Hroudný, Hnik), 19. Šípek (Nezbeda), 22. Krsek (Nezbeda, Parshakov), 31. Dvořák (Komarov), 35. Nezbeda (Krsek, Parshakov), 40. Kerekanič (Foerster, Klíma), 45. Malík (Netušil) – 50. Zajan (Zika, Sýkora)

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Skokan) – J. Černohorský, Hocelík, F. Černohorský, Arnold, Loukota, V. Tůma – Oliverius (C), Šeliga, Sýkora – Zajan (A), Smola, Volráb – Fojt, Gottfried, Zika – Horák, Faigl (A), Dej

Vendula Zdražilová, HC Děčín