Skóre na zimním stadionu v Jablonci se měnilo už ve druhé minutě hry. TOMÁŠ BROKEŠ prostřelil Skokana a Vlci vedli 1:0. O čtyři minuty později se pak prosadil také KRYŠTOF BOUŘIL, jenž jablonecké Vlky poslal do dvoubrankového náskoku – 2:0. Medvědi pak měli šanci snížit na rozdíl jediné branky v přesilové hře, kterou ale nedokázali využít. Místo toho pak o chvíli později přišel třetí úder Jablonce. PETR BITMAN dostal puk za Skokanova záda a bylo to 3:0. A za minutu a půl se Vlci trefili počtvrté díky trefě TIBORA HRICE a Děčínští tak prohrávali už 0:4. Vlci byli rozjetí a minutu před koncem první třetiny se pak ještě prosadili, mezi tři tyče svou střelu poslal KRYŠTOF BOUŘIL – 5:0. Hned po buly se trefil DOMINIK ŠELIGA, jenž tak vsítil první děčínský gól – 5:1.

Hned v úvodu druhé třetiny se prosadil DANIEL VOLRÁB a snížil na třígólový rozdíl – 5:2. Ovšem hned po buly načapal děčínského brankáře MARTIN JURSA, jenž tak opět navýšil jablonecké vedení – 6:2. V polovině zápasu se podruhé v utkání trefil TIBOR HRIC a Vlci tak navýšili náskok – 7:2. Hned na to přidal už osmý gól LUKÁŠ ABRAHAM a Medvědi byli na ručník – 8:2. A to ještě měli Děčínští šanci snížit, když pro ně bylo nařízené trestné střílení, ale proměnit ho nedokázali.

V sedmačtyřicáté minutě se po skončení jablonecké přesilové hry přeci jen Vlci prosadili, mezi tři tyče mířil přesně TOMÁŠ PLÍHAL a desítka tak byla na spadnutí – 9:2. Ta padla ve třiapadesáté minutě a na led mohly létat čepice. TIBOR HRIC totiž završil hattrick – 10:2. Hned na to odpověděl přesnou střelou JAN TŮMA, který o něco zmírnil už tak velký debakl – 10:3. Do konce zápasu se už nic nestalo a Jablonec slavil vysoké vítězství. Mizérie Děčína tak nadále trvá.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 11:3 (5:1, 3:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Brokeš (Kapička, Plíhal), 6. Bouřil (Homolka), 13. Bitman, 14. Hric (Mrkvička, Abraham), 19. Bouřil (Hájek, Homolka), 23. Jursa (Kačírek, Mrkvička), 29. Hric (Kačírek), 32. Abraham (Plíhal, Kapička), 47. Plíhal (Mrkvička, Kapička), 53. Hric (Abraham, Mrkvička), 58. Plíhal (Kapička, Brokeš) – 20. Šeliga (Volráb), 22. Volráb (Kaltenböck), 55. Tůma (Sýkora, Zajan)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Blažek) – Damašek, Loukota, F. Černohorský, Stuchlý, Gottfried, Tenkrát, Kaltenböck – Šeliga, Faigl (A), Zajan (A) – Oliverius (C), Sýkora, Fojt – J. Tůma, Volráb, Zika – Horák, Janoušek

Vendula Zdražilová, HC Děčín