Rubriky
Turisti Zprávy

V sobotu se uskutečnil 16. sousedský pochod

V sobotu, 11. 9. 2021, se uskutečnil 16. česko-německý sousední pochod, tentokrát z Jetřichovic do Růžové, se zastávkami u Dolského mlýna, v Kamenické Stráni a na Pastevním vrchu. Mezi více než čtyřmi desítkami účastníků jsme letos směli přivítat také generální konzulku z Drážďan Markétu Meissnerovou, někdejšího poslance německého spolkového sněmu Klause Brähmiga či současného poslance spolkového sněmu André Hahna, které přivítal ředitel Správy NP České Švýcarsko Pavel Benda.

Nejvzdálenější účastníci pochodu dorazili z Dortmundu, nejstarší účastník pocházel z Čech a bylo mu 87 let. Sousedské pochody jsou exkurze s výkladem o přírodních i kulturně-historických pozoruhodnostech regionu Českosaského Švýcarska. Exkurze jsou pořádány každoročně, střídavě na české i saské straně regionu národních parků České a Saské Švýcarsko.
Účastníci 16. sousedského pochodu u vyhlídkového altánu Růženka na Pastevním vrchu u Růžové. Foto: laskavý návštěvník vyhlídkového altánuÚčastníci 16. sousedského pochodu u vyhlídkového altánu Růženka na Pastevním vrchu u Růžové. Foto: ochotný návštěvník vyhlídkového altánu

Zdroj: www.npcs.cz