Rubriky
Sport Zprávy

Úvodní duel nového ročníku Kooperativa NBL odehrají Válečníci na domácí palubovce

Úvodní duel nového ročníku Kooperativa NBL odehrají Válečníci na domácí palubovce, kde vyzvou v tradičním čase od 18.00 tým Ostravy.

Ten v uplynulém ročníku skončil po základní části na předposledním 11. místě a stejně jako Děčín pak absolvoval boje v nadstavbové skupině A2. V ní ovšem nezískal, i kvůli řadě hráčských odchodů, ani jedno vítězství, a se smutnou bilancí 6 výher a 26 porážek skončil poslední.

Novou huť povede jako hlavní trenér Adam Choleva, pětadvacetiletý kouč, který doposud figuroval u celku jako asistent trenéra Petera Bálinta, jemuž ale vedení klubu neprodloužilo smlouvu. Asistentem Adama Cholevy pak bude ještě v minulé sezóně aktivní hráč, Chorvat Saša Jankovič.

Co se týká změn v hráčském kádru, do Ostravy zamířili Američané Emmanuel Ubilla (185 cm), jenž bude hrát na pozici rozehrávače, a křídelníci Devin Johnson (196 cm) a Issac Vann (198 cm). Dalšími letními akvizicemi v týmu Nové hutě jsou její odchovanec Jiří Dedek (191 cm) a třicetiletý pivot z Bosny a Hercegoviny, 207 cm vysoký Aleksandar Radukič. Ostravský dres měl rovněž hájit pivot Václav Bujnoch, který se ale na začátku srpna rozhodl kvůli přetrvávajícím problémům s koleny ukončit aktivní kariéru. V sestavě naopak bude dál centr Petr Bohačík, power forwardi Prošek a Heinzl, křídla Štěpán Svoboda a Šmíd plus několik českých mladíků, kteří už ostravské barvy hájili v letošní sezoně. Ze soupisky, která ligový ročník končila, naopak už v týmu nebude pokračovat forward Radek Pumprla.

V přípravě prohrála Ostrava těsně s Opavou 80:84, ve druhém duelu porazila Olomoucko 80:78 a následovala prohra s Hradcem Králové 93:98. V dalším duelu Nová huť zvítězila ve Svitavách (vedené koučem Bálintem) 63:70, ty pak porazila i doma poměrem 88:53. Na turnaji ve Zlíně si Ostravané připsali celkové vítězství, když přehráli domácí, Handlovou i Dukes Klosterneuburg. Generálku na ligu odehrála Ostrava v úterý 14. 9., a to proti polskému celku Weegree AZS Politechnika Opolska, jemuž podlehla 87:93.

Děčín nastupuje do nové sezóny také s několika změnami. V týmu již nejsou Pavel Grunt a kapitán Šimon Ježek, naopak tým posílili křídelník Matěj Svoboda a pivot Damonte Dodd. Jinak se podařilo kádr udržet a šanci budou opět dostávat mladí hráči.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Čeká nás první domácí utkání s Ostravou, která před sezónou hodně posilovala. Čtyři zahraniční hráči společně s Petrem Bohačíkem a Filipem Šmídem tvoří páteř ostravského týmu. Nás momentálně trápí zdravotní problémy, ale budeme se rvát o první vítězství v novém ročníku soutěže.“
Tomáš Pomikálek, křídlo BK ARMEX Děčín: „Čeká nás první zápas sezóny a s tím první zkouška domácího prostředí. Věřím, že si všichni uvědomujeme důležitost a každý se na Ostravu připraví nejlépe jak umí.“

Odkaz na live statistiky ZDE.
Odkaz na stream video ZDE.

Komisař: Šikner Roman

BK ARMEX DĚČÍN VS NH OSTRAVA

18. 09. 2021, 18:00 HOD.

ARMEX SPORTCENTRUM

VSTUPENKY ONLINE

Zdroj: BK Děčín