První třetina rozhodně nenudila, padlo v ní celkem šest branek. Už ve čtvrté minutě poslal Děčín do vedení JAKUB LOUKOTA, který zužitkoval první velkou šanci Medvědů – 0:1. Děčínští pak o něco později využili dvojnásobnou přesilovou hru díky přesnému zakončení PATRIKA BALCARA – 0:2. No a v patnácté minutě už vedl děčínský celek o tři góly. Po pěkně sehrané kombinaci děčínské útočné formace byl neomylný PAVEL GOTTFRIED – 0:3. Jenže v téže minutě hned po vhazování ve středovém kruhu stihli mostečtí Lvi snížit zásluhou PAVLA SMOLKY – 1:3. Tahle branka domácí tým evidentně nakopla a brzy Most slavil další zásah. IVAN ŘEHOŘ překonal Lukáše Lavingera a Lvi byli Medvědům na dosah jediného gólu – 2:3. A ještě před první sirénou bylo dílo dokonáno, když vyrovnal PAVEL PÍSAŘÍK – 3:3 a začínalo se tak od začátku.

Úvod druhého dějství přinesl přesilovou hru pro hráče Děčína, kteří ji dokázali přetavit ve vedoucí gól. ADAM JANOUŠEK se dobře zorientoval před odkrytou klecí soupeře a zakončil bez větších problémů – 3:4. Z vedení se ale Medvědi dlouho neradovali, opět po buly srovnali domácí hráči díky JAKUBU PROCHÁZKOVI – 4:4. V polovině základní hrací doby využil další početní výhodu Mostu ALEŠ HAVLŮJ a Lvi v utkání poprvé vedli – 5:4. Do konce prostřední části hry padly ještě dvě branky, a to znovu do děčínské klece. Dvakrát se prosadil PAVEL PÍSAŘÍK, jenž zkompletoval hattrick – 7:4.

V začátku třetí třetiny skóroval MARTIN MICAL a Most vedl už 8:4. Na 9:4 pak zvyšoval exděčínský DOMINIK HAVLÍK a Medvědi tak prohrávali už rozdílem pěti gólů. V devětačtyřicáté minutě se pak opět do listiny střelců zapsal DOMINIK HAVLÍK, jenž bývalému klubu nadělil potupnou desítku – 10:4. A obránce Mostu tak měl nakročeno také ke třígólovému večeru. Ve dvaapadesáté minutě pak před Davidem Drašarem zívala odkrytá děčínská branka, domácí hráč ji však minul. Do konce už se skóre neměnilo a Most tak počtvrté za sebou dokázal zvítězit. Medvědi ze čtyř duelů v přípravě mají na svém kontě jedinou výhru.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 10:4 (3:3, 4:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 15. Smolka (Havlík), 17. Řehoř (Mical), 19. Písařík (Stříbrný, Procházka), 24. Procházka (Fučík, Stříbrný), 29. Havlůj (Písařík, Procházka), 35. Písařík (Stříbrný), 39. Písařík (Stříbrný), 42. Mical (Řehoř), 43. Havlík (Smolka, Dohnal), 49. Havlík (Smolka) – 4. Loukota, 8. Balcar (Harkabus), 15. Gottfried (Fojt), 23. Janoušek (Chovanec)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (41. Skokan) – Kadlec, Balcar, Loukota, Arnold, Stuchlý, V. Tůma, Kaltenböck – Ineman, Fojt, Zajan (C) – Janoušek, Harkabus, Šeliga – Gottfried, J. Tůma, Chovanec – Sýkora

Vendula Zdražilová, HC Děčín