Oba týmy se v první desetiminutovce zápasu oťukávaly a na obou stranách se narodily menší šance, se kterými si ale oba gólmani dokázali poradit. První velká šance se zrodila na začátku čtrnácté minuty, kdy ve vlastním oslabení mohl ujet Zdeněk Petráš, ale nakonec nechal kotouč za sebou a ohrožení branky Letňan se nekonalo. Hned na to ale přeci jeho hosté udeřili a využili přesilovou hru, když poprvé Skokana překonal MIROSLAV DANI – 0:1. O chvilku později zaúřadoval ALEŠ PŮLPÁN, jenž zblízka překonal domácího brankáře a zvýšil – 0:2. V závěru pak ještě měli hosté další dvě přesilovky, které využili. Nejprve se trefil DOMINIK ARNOŠT – 0:3 a dvě vteřiny před první sirénou pak ještě JIŘÍ HOZÁK – 0:4. Letci tak měli po první části hry velmi slušný náskok.

Hned na úvod prostředního dějství šel sám na brankáře Lavingera, jenž vystřídal Skokana, Dominik Arnošt, ovšem domácí brankář vystihl úmysl a pokus vykryl. O chvilku později pak střílel mezi betony Kopřivy Ondřej Sýkora, ale neuspěl. V osmadvacáté minutě se už znovu měnilo skóre a opět na straně hostů. DOMINIK ARNOŠT tečoval kotouč těsně před Lavingerem a nedal mu šanci – 0:5. Když po další velké šanci zakročil opět brankář Medvědů, mohl snížit ve vlastním oslabení Daniel Volráb, který se dostal do úniku, ale Kopřiva proti děčínské jedenáctce vytasil vyrážečku a podržel svůj tým. Děčín tak znovu neskóroval, naopak inkasoval a před třetí periodou tak měl manko, které čítalo pět gólů.

Také začátek třetí části hry vyzněl lépe pro Letce. Po střele Kučery totiž zazvonila tyč Lavingerovy branky. Ve čtyřiačtyřicáté minutě se pošesté prosadili Letci. ALEŠ PŮLPÁN potrestal únik dva na jednoho a vsítil šestý gól – 0:6. Medvědi se snažili alespoň o čestný úspěch, velmi dobře hrající hosté jim to však nedovolili. A to ani ve dvaapadesáté minutě Tadeáš Zeithaml, jenž pokryl betonem střelu Pavla Zajana, který na něho jel úplně sám. V pětapadesáté minutě bleskově využil přesilovou hru MATĚJ POUL, který šikovně tečoval pokus od modré čáry a Letci měli v zádech náskok už o sedm branek – 0:7. V závěru se Medvědi pokoušeli ještě o čestný úspěch, ten už ale nepřišel.

HC Děčín – HC Letci Letňany 0:7 (0:4, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Dani (Šána, Kobes), 17. Půlpán (Hozák), 19. Arnošt (Půlpán, Pohl), 20. Hozák (Půlpán), 28. Arnošt (Pohl), 44. Půlpán (Hozák, Poul), 55. Poul (Půlpán, Arnošt)

Sestava HC Děčín:
Skokan (21. Lavinger) — Černohorský, Balcar, Loukota, Gottfried, Stuchlý, Tůma – Faigl, Petráš, Fojt – Horák, Chovanec, Zajan (C) — Ineman, Volráb, Sýkora

Vendula Zdražilová, HC Děčín