Rubriky
Zprávy

Bleskové povodně v Děčíně: Město řeší škody, začínají opravy

Po sobotních bleskových záplavách v Děčíně začalo odstraňování škod. V neděli v 9 hodin ráno se sešla povodňová komise děčínského magistrátu. Protože se situace ve městě neustále mění, sledujte, pokud můžete, aktuální informace na facebooku Město Děčín.

Souhrnu situace k nedělní 12,30 hodině: 

Pětimostí je opět průjezdné, městu se podařilo zajistit jeho vyčištění od bláta a nánosů.
Žádáme, aby cyklisté nejezdili podél Labe do Dolního Žlebu, cyklostezku nyní využívá především IZS a místní obyvatelé. Jiné spojení tu zatím není. Jízda po cyklostezce může být pro cyklisty nebezpečná. Žádáme také veřejnost, aby si nejezdila a nechodila fotit postižená místa. Jednak je to nebezpečné (některé komunikace či břehy jsou podemleté), jednak mohou lidé překážet v práci těm, kteří se na úklidu podílejí, blokovat cestu hasičským autům apod.
Bynov je v současné době bez dodávek teplé vody, došlo k zatopení teplárny a tedy k přerušení tepelné energie do vše odběrových míst, pracuje se na zprovoznění výtopny.

Město Děčín lidem nabízí k zapůjčení vysoušeče.

Již v sobotu probíhalo šetření škod ve městě, pracovníci magistrátu projížděli nahlášená místa, kde byly největší škody. Byly domluvené firmy, které v neděli ráno nastoupily na úklid – bahno, odvoz suti atd. Zajišťujeme nyní provizorní opravy, aby se lidé mohli dostat domů, finální povrchy komunikací se budou řešit později.

Poškozené lokality, kde probíhá odstraňování nánosů bahna, naplavenin apod: Saská, Bynovská, Oldřichovská, 5. května, Jiřího z Poděbrad, Úbočí, Václavovská a další. Město zadalo čištění viaduktů v majetku města. Sledujete prosím dopravní značení, situace se neustále mění.

V týdnu bude pokračovat monitorování oprav a čištění komunikací. Proběhne také kontrola veřejného osvětlení.

Do úklidu se zapojilo také Středisko městských služeb. Jeho pracovníci uklízí například zatopené přízemí budovy A3 magistrátu.

Aktuálně můžete volat na děčínskou městskou policii pro vyřizování dotazů, pomoci po záplavě, upozornění na nesjízdnost komunikací, následné poruchy atd.
Kontakty: 412 593 183, 412 516 516, 604 274 673 a 156.
Od pondělí od 8 hodin lze volat na podatelnu magistrátu, a to na čísla:
412 593 111 nebo 771 135 374.
Všechny požadavky budou vyřizovány operativně nebo předávány na krizové odd. ke koordinaci. Volat mohou lidé, kteří potřebují pomoc – nebo ti, kteří pomoc nabízejí. Již teď se ozývají dobrovolníci, kteří chtějí pomoci.

Zdroj: Magistrát města Děčín