Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Nezaplatila za zboží
Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 22letá žena, která v neděli po poledni odcizila v prodejně ve Šluknově zboží v hodnotě sto korun, za které nezaplatila. Vzhledem k trestní minulosti ženy, která byla teprve před třemi měsíci propuštěna z vězení, byl případ kvalifikován jako trestný čin, za který ji může soudce v případě uznání viny poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Ukradené kolo
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do suterénu činžovního domu. Ze sklepní kóje odcizil horské kolo, majiteli způsobil škodu ve výši pětadvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádež a porušování domovní svobody, zloději hrozí v případě dopadení až tříletý trest odnětí svobody.

Řídil opilý
Policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 24letému řidiči, kterého v neděli zastavila hlídka v Chřibské. Řidič vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu policisté naměřili přes dvě promile alkoholu. Pokud případ skončí u soudu, hrozí muži v krajním případě až roční vězení.

Zákaz řízení ignoroval
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 44letý muž, který si sedl za volant osobního auta, i když má rumburským městským úřadem uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel po dobu tří let. Policisté z obvodního oddělení v Proseticích ho zastavili v pátek před polednem, po sdělení podezření z přečinu, za který mu hrozí až dvouleté vězení, byl propuštěn na svobodu.

Zloděj chtěl ukrást kolo
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Rumburku vloupal do kolárny v suterénu panelového domu. Z místnosti odcizil pánské jízdní kolo, vyrušil ho ale svědek, takže bicykl nechal ležet a dal se na útěk. Pokud se podaří ustanovit lapkovu totožnost, hrozí mu za krádež až dvouletý trest odnětí svobody.

Krádež mraženého masa
Z přečinu porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který v Rumburku překonal plot a vnikl na zahradu u domu. Z prostoru pergoly pak ukradl pití a z mrazáku skoro dvacet kilo různého masa. Celková škoda byla vyčíslena na necelých pět tisíc korun, zloději hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

Zmizela sekačka a vrtačka
Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který v Děčíně vnikl do prostor zahrádkářské kolonie. Odnesl si zahradní benzínovou sekačku a akumulátorovou vrtačku, škoda se vyšplhala na bezmála sedm tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

 

15. června 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence